image1

Bronzéremmel tért haza az érdi szumós Rijádból

image1

Bronzéremmel tért haza az érdi szumós Rijádból

Buzás Patrik két világversenyen is megmérette magát az elmúlt hetekben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Élete talán legizgalmasabb pár hetén van túl Buzás Patrik, az Érdi Spartacus SC és a magyar válogatott szumóversenyzője. A sportoló október elején, pályafutása során először indulhatott szumó-világbajnokságon, a felnőtt férfi mezőny 85 kg-os súlycsoportjában. Ráadásul mindezt a sportág őshazájában, Japánban, azon belül is Tokióban tehette meg. Buzás bemutatkozása jól sikerült, hiszen első két küzdelmét megnyerte.

A harmadik körben alulmaradt, amivel vigaszágra került, majd ismét győzni tudott, ezután pedig a bronzéremért csatázhatott a „kisdöntőben”.  A 24 éves érdi sportember végül nem tudta megcsípni az érmes pozíciót a bolgár Dochev Pencho ellen, de így is egy értékes ötödik helyezéssel zárta élete első felnőtt vb-jét.

Hazaérkezés után nem sokkal ismét útra kelt Buzás Patrik: október közepén a szaúd-arábiai Rijádban várt rá a küzdősportok világjátéka. Ezúttal is két győzelemmel kezdte szereplését a szintén a felnőtt férfi 85 kg-os mezőnyben dohióra lépő küzdősportoló.

Ennek köszönhetően bejutott a legjobb négybe, ahol egy vereség következett, így az aranyérem helyett a bronzért vívhatta meg utolsó csatáját. Korábban Japánban ugyan elmaradt a bronzérem, Szaúd-Arábiában viszont már nem: azt a kínai Lin Shan-Yu-t múlta felül Buzás Patrik, akit a tokiói vb első körében már legyőzött egyszer.

„Óriási élmény volt számomra mindkét világverseny. Szerencsére nem éreztem jelentős negatív hatást a sok utazás, az időeltolódás, az akklimatizálódás miatt. Egyértelműen éremért harcoltam Tokióban és Rijádban is, de sajnos a világbajnokságon ez nem jött össze. Akkor nagyon csalódott voltam, ellenben utólag örülök az ötödik helyezésnek is. Viszont a vb-n tapasztaltakból sokat tanultam és ezt igyekeztem is hasznomra fordítani a világjátékokon, ahol már sikerült az éremszerzés”

— nyilatkozta az ÉrdMost.hu-nak Buzás Patrik, a hazaérkezést követően.

Ami az Érdi Spartacus SC további eredményeit illeti, a tokiói világbajnokságon a junioroknál 60 kg-ban Baljer Kitti hetedik, a felnőtteknél 63 kg-ban Baljer Roxána, valamint a Molnár Tamással és Végh Artúrral felálló csapat ötödik lett.

fotó: Buzás Patrik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email