A beautiful autumn landscape of a forest in bright colors on a sunny day

Nem tudja eldönteni az időjárás, hogy mit akar

A beautiful autumn landscape of a forest in bright colors on a sunny day

Nem tudja eldönteni az időjárás, hogy mit akar

Felhős, napos és esős időszakok válthatják egymást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön közepesen és erősen felhős égbolt mellett számítani lehet néhány órás napsütésre is. Napközben szórványosan, nagyobb eséllyel a déli megyékben várható eső, zápor, főként a Dél-Dunántúlon néhol zivatar is lehet – áll az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzésében.

Estétől nyugat felől vastagszik a felhőzet, és késő este egyre nagyobb területen kezdődik tartós eső. Élénk, erős lökések kísérhetik a délire forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. Késő estére 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök estétől péntek reggelig

Mindenütt beborul az ég, egyre többfelé, reggel már szinte országszerte várható tartós eső. A déli szél éjfél után a Dunántúlon egyre inkább megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email