Vivas-048-kis

Több száz indulóból lett tizenegyedik az érdi vívó

Vivas-048-kis

Több száz indulóból lett tizenegyedik az érdi vívó

Nagyon jó és értékes helyezést ért el Kukla Balázs a kadetek számára meghirdetett EFC körverseny budapesti versenyén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Danubius Regionális Sport Club párbajtőrvívója a kétszáznyolcvannyolc fős mezőnyben végzett tizenegyedik pozícióban, amivel feljött a magyar ranglista ötödik helyére.

„Balázs egész nap nagyon koncentráltan és fegyelmezetten versenyzett, ami nagy előrelépés volt az előző szezonhoz képest. Az első körben hat vívóval vívott, a legnehezebb ellenfelekkel kezdett és mindegyiküket nyugodt és taktikus vívással legyőzte, utolsó asszójában szerzett csak egy vereséget a csoport leggyengébb vívója ellen”

— kezdte értékelését dr. Kukla Miklós, Kukla Balázs edzője.

A szakember hozzátette, hogy a táblán szintén egy elég jó szaudi vívóval kezdett, akit villámgyors támadásaival meglepve könnyen győzött le. A harminckettőbe jutásért szolnoki ellenfelet kapott, akit ugyancsak könnyedén múlt felül. A tizenhatba jutásért egy amerikai vívóval vívott, akivel szemben szoros és izgalmas meccsen, egy tussal nyert. A legjobb nyolcba jutásért szintén magyar ellenfelet kapott.

„Korábban volt, hogy Balázs győzni tudott ellene, de most kissé talán fáradt volt fejben, így nem sikerült a még nagyobb bravúr, a nyolcba jutás. Így is nagy eredményt ért el, nagyon büszke vagyok rá”

— zárta nyilatkozatát a szakember.

Az esemény nemzetközi mivoltát figyelembe véve elmondható, hogy Kukla Balázs a negyedik legjobb magyar eredményt érte el a férfiak versenyszámában, ami szintén nagy büszkeség az érdi egyesület számára.

Fotó: Zsila Sándor

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email