Holland segítséggel újult meg a Habilitációs Központ

Holland segítséggel újult meg a Habilitációs Központ – videó

Holland segítséggel újult meg a Habilitációs Központ

Holland segítséggel újult meg a Habilitációs Központ – videó

A külföldi diákok festettek, ajtót cseréltek és takarítottak az egy hetes itt tartózkodásuk során.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tizenhárom holland fiatal és tanáraik még október 14-én érkeztek városunkba a Westbroek-i Református Egyház és az OM-Magyaroroszág Onézimusz Alapítvány szervezésében, hogy önkéntes munka keretében segítsenek a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ felújításában.

Az egy hét során a külföldi tanulók a helyiekkel, így többek közt a központ ellátottjainak a segítségével festettek, nyílászárót cseréltek és takarították az udvart a központ Hivatalnok utcai székhelyén – tudtuk meg Bereiné Petrik Máriától, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetőjétől.

Mint azt Czuppon Gabriella, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ egységvezetője hozzátette, a látogatás nem volt előzmény nélküli, ugyanis van egy testvérpár az intézményben, akiknek a családja néhány éve már kapott a mostanihoz hasonló segítséget Hollandiából.

Sőt, talán a hányatott sorsú Ági története sem ismeretlen az ÉrdMost olvasói előtt, akinek a házát szintén az OM Misszió jóvoltából renoválták a holland önkéntesek.

Az egységvezető hangsúlyozta, egy felújítás mindig örömteli dolog, de amikor a központ éppen egy hét múlva, október 27-én ünnepli a fennállásának 40-ik évfordulóját, akkor elmondható, hogy különösen jókor érkeztek a munkás kezek.

A holland diákok ma már az utolsó simításokat végzik, holnap pedig el is indulnak haza, de ahogy azt a Szociális Gondozó Központ munkatársai elárulták, lesz még folytatása az együttműködésnek.

Fotó: Facebook/Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email