23_04_19_negygyermekes_agi_meretezett2

Most írják a négygyermekes Ági élete legszebb tündérmeséjét

23_04_19_negygyermekes_agi_meretezett2

Most írják a négygyermekes Ági élete legszebb tündérmeséjét

Öt nap alatt varázsolják újjá a súlyos beteg érdi édesanya házát az önkéntesek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyot fordult a világ a négy fiát egyedül nevelő, súlyos beteg Ágival. Az érdi család hétfőtől az OM Misszió átmenti szobájában próbálja elképzelni az új életét, ami péntektől vár majd rá. Ugyanis tucatnyi segítőkész fiatal öt nap alatt felújítja a kicsi házukat, addig kell csak valahogy kibírniuk a várakozást.

A 9 éves ikrek, a 14 és 18 éves kamaszfiúk eddig nem is álmodhattak gondtalan gyerekkorról, de amiben tudták, segítették a májátültetésre váró,  mankóval közlekedő édesanyjukat.

Hétvégén ottjártunkkor a család nagy pakolásban volt, épp kiürítették a házat a hétfői munkák megkezdéséhez. Ági egy pillanatra szusszan csak, közben arról mesél, hogy nem tud munkát vállalni az egészségi állapota miatt, de amíg bírja, a háztartást ellátja. A közelben lakó édesanyja segíti, amúgy ő főz, takarít.

Csak az a fránya mosás, az okoz gondot, mert nincs  bevezetve a víz, az jobb híján a kútból slagon keresztül kerül a házba.

Hétfőn pedig tizenhárom vadidegen, jólelkű holland és magyar fiatal jött, hogy mindössze 5 nap alatt újjávarázsolják a házikójukat. A csapat zömmel fiatalokból áll, akik mesteremberek irányítása alatt dolgoznak. Megvásárolják az építőanyagokat, a szerszámokat és a kertet is gatyába rázzák.

„Körülbelül kétmillió forintot gyűjtöttek össze Hollandiában adományokból, ebből fedezik a sódert, a cementet, miegymást” – árulta el az ÉrdMostnak Csernus Zsoltné Ilona, a nemzetközi, Érden is jelenlévő OM Misszió tagja, a munkálatok egyik szervezője. Mint mondta, a holland önkéntesek korábban egy fogyatékkal élő érdi testvérpár lakását tették rendbe, még új bútorokat is vásároltak nekik. De máshol is, ahol a rászorulók kérték,  fát vágtak, örömmel elvégezték a ház körüli munkákat. Most pedig Ágiéknál dolgoznak.

Az  önkéntesek elvitetik a kertben felhalmozott, használaton kívüli lomot, rendbe teszik a teraszt , új kerti bútort is vásárolnak. Kicserélik a bejárati ajtót, a konyha padlóburkolatát és a szoba aljzatát. Majd azzal a lendülettel kifestik a házat, és új bútorral rendezik be. A kertben kivágják az elszáradt bokrokat, és visszametszik a fákat. És ha sikerül, bevezetik a házba a vezetékes ivóvizet, ami nagyon nagy költség, de talán a vízmű méltányosságból kedvezményt ad.

„Ági mondta, ha kiszedjük a szekrényt, szétesik. Márpedig mi ki fogjuk szedni. Mikor sokadszorra jártunk itt, épp tanakodtunk, hogyan is oldjuk meg ezt a dolgot. Majd kaptunk egy levelet. Abban arról tájékoztattak minket, hogy épp kiürítenek egy érdi lakást, ahol nagyon megkímélt bútorok vannak, nem kérjük-e? Persze, hogy kértük.  Elhoztunk egy szekrénysort, egy ülősarkot, a fiúknak pedig emeletes ágyuk lesz” – újságolta Ilona.

Az OM Misszió egy keresztény szervezet, amely területen is segítséget nyújt az elesetteknek, nehéz helyzetben élőknek. Többek között rendszeresen részt vesznek az érdi téli ételosztásban, és külföldi, illetve magyar önkéntesek segítségével újítják fel a rászorulók házait, vagy végeznek kerti és egyéb munkát olyanoknál, akiknek erre nincs kapacitásuk. Hollandiából többször is érkeztek már fiatalok, velük pedig pár idősebb szakember, hogy segítő kezet nyújtsanak.

Alábbi képeink hétfőn, a munkálatok első napján készültek:

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email