ipari park1

Európa egyik legnagyobb cége lendíthet Érd fejlődésén

ipari park1

Európa egyik legnagyobb cége lendíthet Érd fejlődésén

Érd minden olyan céget tárt karokkal fogad, amely környezetpusztítás helyett jól fizető munkahelyeket teremt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tervek szerint új ipari park létesül Érd és Nagytétény határában. Ezt Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára és Aradszki András országgyűlési képviselő jelentette be október 19-én Budapesten egy sajtótájékoztatón.

Annyit tudunk, hogy valószínűleg Európa legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari és logisztikai vállalatáról van szó, mellyel a polgármester már 2021-ben megkezdte  a tárgyalásokat. Ez a cég települhet Érdre, a Tepecs nevű területre.

„Két évvel ezelőtt keresett meg az amszterdami CTPark, hogy helyszínt keres, hogy egy újabb modern logisztikai központot építsen fel“ – olvasható a polgármester posztjában.

A bejegyzésből azt is megtudtuk, fontos lenne, hogy a kormány a közeljövőben kiemelt beruházássá nyilvánítsa a projektet, hogy minél hamarabb elindulhasson.

Ipari park (a kép illusztráció)

Az is kiderült, hogy a beruházás helyszínéül már a 2021-es egyeztetéseken is az M6-os autópálya és a Duna-gát közötti lakatlan terület merült fel, ahol korszerű logisztikai övezet formálódik a XXII. kerületi Harbor Park szomszédságában. Akkor egy 200 millió eurós beruházásról volt szó.

2021-ben a Palkovics László vezette Információs és Technológiai Minisztérium is a projekt mögé állt, úgy tűnt, hamar nyélbe üthető az üzletet. Ám egy ideig sajnos teljes csend vette körül a beruházást, az Érdnek sokat segítő, az ide települt AVL-t is patronáló Palkovics távozott a kabinetből.

A város még 2021 novemberére lefolytatta az érintett területek városrendezési vizsgálatát. Megnézték, milyenek az utak, közművek, mit tudnak biztosítani a cégnek. Azt is megvizsgálták, milyen fejlesztésekre van szükség, kell-e módosítani a helyi építési szabályokon, hogy elősegítsék a beruházást.

A polgármester optimista: „Most újra felcsillant a remény, hogy jönnek. Érd minden olyan céget tárt karokkal fogad, ami nem gyárkéményeket, akkumulátorgyárakat, környezetpusztítást hoz, hanem jól fizető munkahelyeket teremt és növeli a bevételeinket, amiből fejleszthetjük a várost.“

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email