Brown pussy after surgery. Injection for an animal. Vet in mittens with an injection

Ismét kedvezményesen ivartalaníttathatnak az érdi gazdik

Brown pussy after surgery. Injection for an animal. Vet in mittens with an injection

Ismét kedvezményesen ivartalaníttathatnak az érdi gazdik

Elindította támogatott ivartalanítási programját a Sirius Alapítvány.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A programot önkormányzati pályázati forrásból (600 ezer forint) és önerőből (200 ezerforint) biztosítják az érdi cica- és kutyatartók számára.  Az akció október 17-én kezdődött és december 31-ig tart, de a kedvezményt csak addig tudják biztosítani, míg az anyagi keret ezt lehetővé teszi.

Az ivartalanítás az egyetlen megoldás arra, hogy ne szülessenek meg a nem kívánt állatok, akiknek szinte semmi esélyük sincs gazdára találni. Ők azok, akik az árokpartra kitett dobozban végzik, vagy kellő gondoskodás híjján betegen, éhezve, autó kereke alatt vagy mérgezés miatt hosszú szenvedések után fejezik be kurta életüket.

Böjtös Andreától, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnökétől megtudtuk, hogy most is nagyon nagy az érdeklődés a program iránt, két nap alatt huszan jelentkeztek. „Úgy látom, nagyon gyorsan el fog fogyni a keretünk, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni” – tette hozzá.

Kérdésünkre elmondta azt is: a cicák ivartalanításái költségeiből nagyobb részt vállalnak át, így inkább macskás gazdik jelentkezésére számítanak. A rendelkezésükre álló 800 ezer forintba körülbelül 70-90 cica ivartalanítása fér bele. Természetesen kutyás gazdik is regisztrálhatnak.

 

Az ivartalanítás nem olcsó, sokan nem tudják vállalni az operáció költségét, de most minden érdi lakos jelentős kedvezménnyel veheti igénybe az akcióban részt vevő állatorvosok szolgáltatását, mivel az önrészen felüli összeget a program keretében a Sirius átvállalja.

Nem kell fizetni a műtét kapcsán felmerülő gyógyszerekért (pl. antibiotikum, vérzéscsillapító), valamint a varratszedésért.  Ugyanakkor a sebvédelemről a gazdinak kell gondoskodnia, előre nem látható komplikációk esetén pedig minden további költség a tulajdonost terheli.

Egy háztartásból legfeljebb két állatot ivartalaníthatnak kedvezményesen a gazdáik. Kutyák csak érvényes veszettség elleni oltással vehetnek részt, tüzelő szuka kutya pedig nem vihető műtétre.  Vemhes állat ivartalanításáért az állatorvos kezdeti stádiumban nem, de magas vemhesség esetén felárat számíthat fel.

Jelentkezni az alapítványnál lehet, a siriusalapitvany@gmail.com címen, a gazdák a pozitív válasz kézhez vétele után jogosultak a kedvezmény igénybevételére. (Mivel sokan jelentkeznek, a válaszlevélre lehet, hogy várni kell.) Az e-mailben a következő adatokat kéri az alapítvány: gazdi neve, címe, telefonszáma, kutya vagy macska, milyen nemű, kutya esetén hozzátvetőleges súly.

Az akcióban három állatorvosi rendelő vesz részt: dr. Fekete Balázs (Dr. Bubu Állatorvosi Rendelő, Tárnok), Olimpia Állatorvosi Rendelő (Százhalombatta), Városközponti Állatorvosi Rendelő (Érd).

Az önrészt az állatorvosnál fizetik majd a gazdák.

Az alábbi táblázat az gazdi által fizetendő önrészt tartalmazza. Összehasonlításképp: a cicák ivartalanítása a kedvezményes ár három-négyszerese, kutyák esetében pedig két-háromszorosa a táblázatban feltüntetett árnak, tehát mindenképp érdemes most élni a lehetőséggel.

Fotó: Pixabay, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email