szepes_gyula_muv_kozp_uj

Újraindul a mozi a Szepesben

szepes_gyula_muv_kozp_uj

Újraindul a mozi a Szepesben

Kísérleti jelleggel ugyan, de október 23-án ismét mozizhatunk majd az érdi művelődési központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idei érdi 56-os megemlékezés részeként Makk Károly: Szerelem című filmjét nézhetik meg azok, akik október 23-án délután ellátogatnak a Szepes Gyula Művelődési Központba.

A magyar filmművészet egyik klasszikus darabja önmagában is csábító program, de ha hozzátesszük, hogy Makk Károly mesterművét az érdi művház immár évtizedek óta használaton kívüli mozivásznán láthatjuk viszont, az még különlegesebbé teszi ezt az alkalmat.

Illusztráció (forrás: Freepik)

Spanyiel Szandra, az intézmény vezető rendezvényszervezője az ÉrdMostnak elárulta, kifejezetten erre az alkalomra bérelnek egy olyan projektort, amivel a filmet szélesvásznon is be tudják mutatni.

Mint elmondta, mindezt egy kísérletnek szánják, vagyis ha kellően pozitív a fogadtatás, akkor a jövőben akár állandó jelleggel is lehet mozi a Szepesben. Noha Spanyiel szerint erre leghamarabb a jövő évtől érdemes számítani.

Egyúttal hozzátette, ha újra is indulna a mozi az épületben, akkor is elsősorban magyar filmek vetítésében gondolkodnak.

Egyébként, hogy ismét lehet mozi Érden, arról már a helyi kulturális intézmény megbízott vezetője is beszélt korábban. Az Érd FM: Majdnem szombat című műsorában Vermes Zoltán megbízott igazgató szeptemberben – ha nem is szó szerint, de – úgy fogalmazott, hogy a székek ugyan nem a olyan kényelmesek, mint egy plázában, mégis megvan a hely varázsa, amit ki is lehetne használni.

Fotó: Facebook/Szepes Gyula Művelődési Központ, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email