1956-erd-03-erdvarosikonyvtar_1

1956-os időutazásra hív az Érdi Galéria

1956-erd-03-erdvarosikonyvtar_1

1956-os időutazásra hív az Érdi Galéria

A forradalom hangulatát megidéző kiállítás nyílik október 18-án Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az 1956-os forradalmat idézi meg az a tárlat, amit október 18. és 24. között – vasárnap kivételével – lehet megtekinteni az Érdi Galériában.

A szervezők a minap az Érd FM stúdiójában vendégeskedtek, ahol elmondták, hogy egy olyan tárlatot szerettek volna létrehozni, ami minél átélhetőbbé teszi a közel hetven évvel ezelőtti eseményeket. Éppen ezért nem a „szokásos”, a történéseken időrendben végighaladó kiállítást álmodtak meg, hanem valami olyat, ami inkább a korabeli utcák hangulatát villantja fel a látogatóknak.

A kiállítás szakmai felelőse Lehoczki Zsuzsanna, a Magyar Földrajzi Múzeum helytörténész-muzeológusa, aki elárulta, első körben a korszakot, illetve konkrétan a forradalom napjait bemutató fényképeket gyűjtötte össze, majd ehhez jöttek azok az idézetek, amiket egyházi forrásokból sikerült megszerezni. Ezek olyan naplórészletek, amikben a plébánosok a saját személyes élményeiken keresztül idézik fel a forradalom időszakát.

Hozzátette, a kiállítás különlegessége az a mindössze nyolc darab fotó, amelyek Érden készültek 1956 októberében. Ami ugyan nem sok, de, mint az interjúból kiderült, így is csoda, hogy egyáltalán megmaradtak az utókornak.

A kiállításon tárlatvezetésekre is lehetőség nyílik.

Délelőtt 10 és délután 15 óra között csoportoknak (pl. diákcsoportok, nyugdíjas csoportok, baráti, munkahelyi közösségeknek) míg 15 és 18 óra közt egyéni érdeklődőknek.

Ugyanakkor a csoportoknak előzetes bejelentkezésre is szükség van. A regisztrációhoz KATTINTSON IDE!

A szervezőkkel készült teljes beszélgetést pedig itt tudja meghallgatni.

Fotó: Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érdi Galéria

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email