giaform_1

Eurómillókkal ünnepli születésnapját az érdi cég

giaform_1

Eurómillókkal ünnepli születésnapját az érdi cég

Az idén húsz esztendős GIA Form Kft. sikertörténetéről ír az országos sajtó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A megrendelései nagy részét elveszítette, most mégis ötmillió euró feletti éves forgalmat produkál egy érdi cég – írja cikkében az Index és a Világgazdaság is.

Pedig – ahogy azt a lapok felidézik – nem volt ez mindig így, hiszen a 2008–2009-es gazdasági világválság idején ők is bajba kerültek, hiszen átmenetileg elveszítették a megrendeléseik nyolcvan százalékát. Viszont a vállalkozás ügyvezetője szerint nekik sikerült az akkori krízisből a megfelelő következtetéseket levonni, ezért a járvány és az energiaválság sem törte meg a lendületüket.

A GIA Form egy 100 százalékban magyar tulajdonú, második generációs családi vállalkozás. A cég szerszámgyártással, műanyagfröccsöntéssel, illetve CNC-forgácsolással és lemezmegmunkálással foglalkozik. A termelésük 13 robot alkalmazásával 86 százalékban automatizált, emellett 15-15 CNC-forgácsoló, illetve fröccsöntő géppel rendelkeznek. Évente mintegy 50 precíziós fröccsöntő szerszámot és több mint 150 millió darab alkatrészt gyártanak. A társaság hetven főt alkalmaz, és több mint harminc éve szállít a német piacra.

 

Gaszt Attila elárulta, hogy a 14-15 évvel ezelőtti visszaesés idején úgy védekeztek, hogy a felszabadult kapacitásokat saját termékek fejlesztésére fordították, fegyelmezett gazdálkodás mellett pedig éveken át duplázni tudták pénzügyi eredményeiket. Manapság pedig már ötmillió euró feletti éves forgalmat bonyolítanak.

Ez többek közt annak köszönhető, hogy az autóipar mellett más iparágakkal is jó kapcsolatokat alakítottak ki. Így az orvostechnikai eszközgyártásban, az elektronikában és az energiaiparban is jelentős beszállítókká váltak.

Fotó: Facebook/Gia Form

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email