vadgesztenye_freepik_erdmost

Gesztenyefesztivál a múzeumban szombaton

vadgesztenye_freepik_erdmost

Gesztenyefesztivál a múzeumban szombaton

Kiváló őszi program a gyerekeknek a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében október 14-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ szervezésében szeptember 25-e és november 12-e között idén immár 18-ik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja nevű országos programsorozatot, amire természetesen az érdi Magyar Földrajzi Múzeum is több eseménnyel készül.

Az előttünk álló hétvégén – nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal – tartják meg a „Gesztenyekavalkád a múzeumkertben” című rendezvényt, amire elsősorban a gyerekeket várják.

Mint azt Fekete-Mácsai Anetta múzeumigazgató az ÉrdMostnak elmondta, egyrészt az olyan külföldi példák ihlették meg őket, mint a Németországban nagy népszerűségnek örvendő gesztenyefesztiválok, de a múzeumkert hatalmas gesztenyefái is inspirálták őket, amikor a program ötlete megszületett. Arról már nem is beszélve, hogy ez a növény egyébként is az évszak egyik szimbóluma.

Jóllehet a szelíd- és a vadgesztenyét nem szabad összekeverni, de, aki szombaton kilátogat a rendezvényre az mindkettővel találkozhat. Lesz gesztenyemadár készítés, gesztenyevadászat, gesztenyés ügyességi feladatok, sőt még gesztenye figura szépségverseny is, aminek a fődíja egy gesztenyetorta.

A szervezők ugyanakkor a felnőttekre is gondoltak, így amíg a kicsik kézműveskednek, addig a szülők egy előadást, illetve bemutatót hallgathatnak, nézhetnek meg a vadgesztenye gyógyító hatásáról.

Fekete-Mácsai Anetta egyúttal hozzátette, nem ez lesz az egyetlen program, amivel a Múzeumok Őszi Fesztiváljára készülnek, hiszen október 24-én nyílik meg Nagy Gábor geográfus, idegenvezető: „(Majdnem) mindent láttam Izlandon” című fotókiállítása, amit egészen 2024. május 26-ig lehet majd megtekinteni.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email