Sports tools

Most mozdulj rá: itt az első nagy sportágválasztó, nem csak gyerekeknek

Sports tools

Most mozdulj rá: itt az első nagy sportágválasztó, nem csak gyerekeknek

Ilyen még nem volt Érden: az Arénában, az uszodában és a Jégcsarnokban olyan sportágakkal ismerkedhetünk meg, amelyeket ovistól a nyugdíjas korig űzhetünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nagy sportágválasztó ötlete az Érdi Ifjúsági Önkormányzat igencsak sportos képviselőinek fejéből pattant ki. Tavasszal már rendeztek egy foci vándorkupát, és akkor elhatározták: nemcsak a futballhoz, hanem más sportágakhoz is kedvet csinálnak.

Nem is hinnénk, hány olyan csapat, egyesület van Érden, amelyekhez csatlakozhat az, aki sportolni, mozogni szeretne, legyen szó a nyugdíjasoknak szervezett táncról, vízilabdáról vagy baseballról.

Ezen a szombaton több mint negyven egyesület mutatkozik be az Arénában, az uszodában és a Jégcsarnokban.

Az Aréna színpadán folyamatosan sportbemutatók lesznek, reggel 9-től 14 óráig. Az egyesületeknek lesz külön standjuk is, így az érdeklődők beszélgethetnek a versenyzőkkel és az edzőkkel, sőt, sok sportágat ki is próbálhatnak a vállalkozó kedvűek.

A szervezők minden korosztályra gondoltak, óvodás kortól a szenior korosztályig, hiszen lesznek olyan sportágak is, amelyek kifejezetten ajánlottak az idősebbeknek is (ilyen például a nordic walking).

Mivel a hip-hop-tánctól a kung-fun át a kézilabdáig számtalan sportág gyakorlott képviselői látványos bemutatókkal szórakoztatják a közönséget, azoknak is élvezetes lesz a rendezvény, akik inkább nézelődnének, és nem kívánnak elköteleződni egyetlen sportág mellett sem.

A fő helyszín ugyan az Aréna lesz, de érdemes ellátogatni az uszodába is, ahol a vízes sportokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik egy vízilabdamérkőzést is megnézhetnek. A kültéri sportokat az Aréna melletti füves területen mutatják be. A Jégcsarnokban szervezett „idegenvezetésen” bepillanthatunk a kulisszák mögé, illetve egy edzésbe és egy U18-as mérkőzésen is szurkolhatunk.

Az IFÖ gondolt azokra is, akiknek nehezített a mozgásuk, de szívesen sportolnának: Dani Gyöngyi paralimpikonunk és a Paraktív Integrációs Alapítvány is a rendezvény vendége lesz, hogy népszerűsítsék a parasportokat (eláruljuk, hogy még egy szkanderpultot is hoznak magukkal).

És ha már kulisszatitok, még egy meglepetés az ÉrdMost tudomására jutott: egy lovarda is képviselteti magát a rendezvényen, és az Aréna melletti füves területen pónikkal is találkozhatnak a látogatók.

A rendezvény teljes mértékben ingyenes, az a két koncert is, amit a sok mozgásra „levezetésként” kapnak az érdeklődők. 14 órakor kezdődik az AK26 koncert, 15 órakor pedig Burcsányi Ádám lép színpadra.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email