penztarcaFreepik_230801.jpg

Érdi lakosok jövedelmi viszonyairól gyűjt adatokat a KSH

penztarcaFreepik_230801.jpg

Érdi lakosok jövedelmi viszonyairól gyűjt adatokat a KSH

A program elindult, aki válaszol, máris gazdagabb lesz egy vásárlási utalvánnyal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Nemzeti Bank megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal hajtja végre a háztartások vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak, fogyasztási és megtakarítási szokásainak feltárására irányuló „Miből élünk?” című felmérést.

A programot az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Célja, hogy az Európai Unió, illetve a tagállamok döntéshozói uniós szinten összehasonlítható adatokat kapjanak a háztartások vagyoni helyzetéről, jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, eladósodottságának mértékéről.

A Magyarországon (ezen belül Érden is) felkeresendő több mint 15 ezer háztartást véletlenszerűen választották ki.

Október 2. és december 18. között fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket és segítenek a kérdőív kitöltésében. Erre személyesen, telefonon vagy interneten keresztül lesz mód.

A válaszadás önkéntes. Az interneten válaszolóknak 10 000 forintos, az interjús kikérdezésben résztvevőknek 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt juttat el a KSH postai úton.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátja az Európai Központi Bank rendelkezésére.

További felvilágosítást hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 óra, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200 766-os (3-as almenü) ingyenes zöld számon ad a KSH, de fordulhatunk hozzájuk a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is.

Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu/mibolelunk internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

Fotó: Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email