Jótékonysági futás

Fergeteges dzsemborit varázsolt a főtérre a Fészek Egyesület

Jótékonysági futás

Fergeteges dzsemborit varázsolt a főtérre a Fészek Egyesület

Báló Ottília: „Nem elég jól dolgoznunk, meg is kell mutatni magunkat.”

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A fenti mondattal a Fészek Gyermekvédő Egyesület igazgatója köszöntötte a megjelenteket a ma reggeli Jótékonysági futáson. A „jól dolgozást” bizonyítja az a 900 gyerek, akiket fennállásuk 24 éve alatt visszagondoztak családjukhoz. A szervezet eredményességét jól mutatja, hogy törekvésük, hogy addig is, míg az átmenetileg bajba került családok talpra állnak, a gyerekek rövid időre történő kiemelésével segítsenek, mindössze két esetben vallott kudarcot.

A 14 férőhelyes érdi otthonban jelenleg 6 gyerek lakik, a létszám azonban folyton változik. A délelőtt legnagyobb nyertesei kétségkívül a sárga és fehér pólóban szaladgáló „fészkes” gyerekek voltak. Nemcsak azért, mert a nevezési díjakból hízik a persely, amelybe ahhoz a pályázati önrészhez gyűjtenek, amelyből autót vesz az egyesület a gyerekek szállításához, hanem azért is, mert szinte transzba esve élvezték a színes programot.

Focistáink vezényelték a bemelegítést

Bár a futáshoz most kevesebben kaptak kedvet, mint tavaly, és a gyerekeiket is kevesebb érdi hozta el egy jó délelőtti mulatságra – bánhatják is! -, a Fészek Egyesület munkatársai kitettek magukért a szervezést illetően. A „fészkes” gyerekek hamar kiszúrták a téren ácsorgók közt azt a kalapos, bíbor csokornyakkendős bácsit, akitől a legtöbb mulatságot lehetett remélni, és akinek zsebéből, kabátujjából folyton kártyák potyogtak, konfettik repkedtek, és mindenkinél jobban bírta a nyaggatást.

Kőhalmi Ferenc nemcsak a gyerekeket bűvölte el

Az arcfestő sátortól a gyerekek mulattatására szolgáló színpadon át az almáktól roskadozó kosarakig minden készen állt a főtéren 9-kor. Az érdi focicsapat nagy karéjban körbeállva vezényelte le a bemelegítést, és miután elrajtolt a „manófutás”, nagy gonddal terelgették végig a kicsi manókat, hogy el ne tévedjenek a nagy igyekezet közepette. A két kört alpolgármesterünk középső csoportos kislánya is végigküzdötte.

Az érdi rádió „Madara” (Madár Tamás műsorvezető), bár többször is kijelentette, hogy ő maga legfeljebb azért fut, hogy elérje a vonatot, műsorvezetőként olyan hévvel tette a dolgát, hogy a bicebócák is kedvet kaphattak a félmaratonhoz. Miután befutott polgármesterünk, és elrajtolt a 10 kilométert bevállaló csapat, a placcon már csak a családok maradtak, és kezdődött a gyerekélményeztetés.

Mentsl Noémi és zenekara

Mint Nyitrai-Hell Szilviától megtudtuk, a fellépők mind adományként szórakoztatták a nagyérdeműt, részben érintettség – merthogy maguk is a Fészek neveltjei voltak életük egy hosszabb vagy rövidebb szakaszában – , részben a jófejség okán. Mentsl Noémi és zenekara népi ihletettségű muzsikája után meglepő kontrasztot jelentett a 22 éves Lakatos Anita, aki elénekelte a dalt, amellyel a The Voice tehetségkutató műsorában is nagy sikert aratott.

Lakatos Anitának is nagy sikere volt

Majd egy igazi varázsló – civilben óvóbácsi -, Kőhalmi Ferenc lépett a színpadra – a kalapos, bíbor csokornyakkendős -, akinek, mint kiderült, nemcsak konfettiket szórt a kabátujja, de még egy három méteres nyulat is a színpadra varázsolt, a gyerekek nagy ámulatára.

Nehéz volt mindezt felülmúlni, de a délelőtt sztárvendég zenekarának, a Szolnoki Péter és Török Tamás alkotta Bon-Bonnak sikerült.

Aki elkerülte ma délelőtt a főteret, bánhatja, de szerencsére jövőre is lesz lehetősége, ha a Fészek is úgy akarja. Cél mindig van, a támogatás pedig mindig kell. Addig is egy kis segítség ahhoz, hogy támogathatja a bajba került gyerekeket, vagyis az őket gondozó egyesületet, aki szeretné.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email