Female teen girl stand feel freedom and relaxation travel outdoor enjoying nature with sunrise.

Az időjárás hallani sem akar az őszről

Female teen girl stand feel freedom and relaxation travel outdoor enjoying nature with sunrise.

Az időjárás hallani sem akar az őszről

Egyelőre marad az évszakhoz képest meleg idő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön a pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Csapadék nem lesz, a szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Pénteken hajnalban a hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, de a reggeli nyirkosság és a nagy napi hőingadozás továbbra is okozhat tüneteket az érzékenyebbek körében – írja a Meteoklinika. A kellemes, ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb időben nyárias és őszies tünetek egyszerre is felléphetnek. A vérnyomáspanaszosok pedig különösen figyeljenek magukra.

A többórás napsütés alapvetően jótékonyan hat a hangulatra. Arra azonban számítani kell, hogy ebben a szokatlan melegben a jó hangulatot is elronthatja egy kisebb migrén vagy rosszullét.

A sok napfény immunerősítő hatással is bír, ha pedig sok friss zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, fokozatosan felkészítheti szervezetét az őszt esetleg később jellemző változékony humán-meteorológiai helyzetre.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email