erdioldal5

Már a helyi Fidesz is elhatárolódik a Fideszt támogató Fb-oldaltól

erdioldal5

Már a helyi Fidesz is elhatárolódik a Fideszt támogató Fb-oldaltól

Pár napja botrányt okozott, hogy a Fideszhez köthető erdioldal nevű Facebook-oldalon a polgármester felakasztására utaló kép jelent meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Most megszólalt a párt helyi szervezete is az ügyben.

Nehéz másképp értelmezni a képet, mint hogy a polgármester felakasztásáról álmodozik a helyi fideszes FB-oldal. Ezzel a címmel írtunk cikket az esetről, és természetesen a helyi Fidesz újonnan megválasztott elnökét, Gasparik Gábor véleményét is megkérdeztük.

Gasparik a telefonban azt mondta, nem látta a posztot, de megnézi és jelentkezik. Egy nappal később az Érdi Fidesz közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amit szó szerint idézünk:

„Az Érdi Fidesz szervezete semmilyen kapcsolatban sem áll az érdioldal.hu facebook oldallal és annak szerkesztőivel. Elhatárolódunk az érdioldal.hu mémoldal által készített sarkos véleményeket megfogalmazó posztjaitól és a továbbiakban sem kívánjuk kommentálni az ott megjelent tartalmakat.

A közlemény csak teljes terjedelmében, változtatás nélkül közölhető.

Érdi Fidesz elnöksége“

Természetesen a közleményt változtatás nélkül közreadtuk. Már csak azért is, mert a Gasparik Gábornak feltett kérdéseinkre ezt a választ kaptuk.

Ugyanakkor az első mondatban megfogalmazott tényállításhoz – amely szerint „az Érdi Fidesz szervezete semmilyen kapcsolatban sem áll az érdioldal.hu facebook oldallal” – megjegyzést kell fűznünk, hiszen tényszerűen nem fedi a valóságot.

Az erdioldal tavaly például kiemelt szerepet vitt az országgyűlési választások kampányában, a Fidesz mellett szállt síkra, a párt mellett kampányolt, a párt emblémáját és színeit használta. Arra buzdított, hogy az érdiek a Fidesz jelöltjére voksoljanak 2022. április 2-án.

Az érdioldal reklámjait a Facebook nyilvántartása szerint korábban az Összefogás Egyesület finanszírozta. Ez az az érdi egyesület, amit T. Mészáros András, az érdi Fidesz korábbi elnöke, volt fideszes polgármester vezetett. Az Összefogás 2019-ben hivatalosan is támogatta az önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeit Érden. Ez az egyesület a válaszonline.hu szerint jelentős kormányzati támogatásban részesült: összesen 23 millió forintot kapott állami forrásból.

A Gasparik vezette fideszes elnökség elhatárolódása az érdioldaltól azért is furcsa, mert ez az oldal számolt be elsőként arról, hogy az érdi Fidesz élén változás történt: T. Mészárost Gasparik váltotta. Ezt az érdioldal örömhírként tálalta, és arra buzdított, hogy az érdi fideszesek fogjanak össze.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email