hegeduPixabay_230921.jpg

Egyéves kislány is énekelt a Kamarazenekar lengyel hangversenyén

hegeduPixabay_230921.jpg

Egyéves kislány is énekelt a Kamarazenekar lengyel hangversenyén

Indul az őszi évad, vasárnap ismét Érden lépnek fel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fennállása óta másodízben járt Lengyelországban az Érdi Kamarazenekar. Mint Rédai Erzsébet zenekarvezetőtől megtudtuk, két fellépésük is volt, és rengeteg élménnyel gazdagodtak. „Jóleső érzés volt, milyen szeretettel fogadtak minket Lengyelországban, és mekkora kényelmet biztosítottak vendéglátóink” – emlékezett vissza a művészeti vezető.

„Tizenegyen muzsikáltunk. Szinte mindannyian a hetven felé közeledünk – a törzstagok kezdetek óta, harmincöt éve zenélnek együtt -, de úgy éreztük, hogy ezen a négynapos úton húsz évet fiatalodtunk, így aztán remélhetjük, hogy további húsz évig hasonló élményekkel feltöltődve muzsikálhatunk az érdieknek” – mondta Erzsébet.

A nyugdíjas zenészek mellett van a Kamarazenekarnak egy olyan tagja is, aki nemhogy nem szépkorú, hanem egy egyéves (és még öt nagyobb) gyermek büszke anyukája. Mivel a legkisebb lánya még szopik, az anyuka úgy tudott elmenni Lengyelországba, hogy vitte magával a kislányt. A babát egész úton kényeztették a többiek, no meg a testvére, aki a koncertek alatt vigyázott rá.

„A kicsi hangja is felcsendült az egyik koncertünkön: időnként együtt énekelt velünk” –  emlékezett vissza mosolyogva Erzsébet.

 

 

A kis csapat az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával, Szczerba Loránd, Szczerba Roland és Schmotzer Balázs szervezőmunkájának köszönhetően utazott augusztus közepén Lipnica Wielkába.

Már a buszút is sok élményt rejtett: megálltak Besztercebányán,  „bevették” Árva várát, és ellátogattak Zakopanéba. Belecsöppentek egy népművészeti fesztiválba is, no nem előadóként, hanem nézőként. Itt megtekinthették vendéglátóik népművészeti csoportjának fellépését is.

„Össze is dobtunk velük egy közös számot: mi megtanultunk egy lengyel, ők pedig egy magyar népdalt, és együtt eljátszottuk” – tette hozzá Erzsébet.

Lipnica Wielkában két fellépése volt az érdieknek. Szabadtéri koncertjükön szerencsére kegyesek voltak az égiek – azaz nem esett az eső -, és nagy sikerrel játszották Vivaldi Rózsavölgyi, Bartók, Weiner és Lutosławski műveit a közönségnek. 

A második koncertet augusztus 20-án délelőtt, a helyi katolikus templomban adták, a szentmise után. Itt Bartókot és Vivaldit játszottak, azaz kicsit módosult a repertoár. A templomban is nagy elismerés övezte az érdi zenészeket.

A lengyelországi műsort városunkban is előadja a Kamarazenekar. A repertoárt Bachhal egészítik ki. A koncertet szeptember 24-én, 16:30-as kezdettel tartják a Magyar Földrajzi Múzeumban, jó idő esetén a kertben, rossz időben pedig az épület tetőterében.  A hangversenyre mindenkit szeretettel várnak. Részletek az alábbi plakáton és itt.

 

 

 

Fotó: Érdi Kamarazenekar, kiemelt fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email