csozik_tma_egymasnak_feszul

Aki kérdez: T. Mészáros András, aki válaszol: Csőzik László

csozik_tma_egymasnak_feszul

Aki kérdez: T. Mészáros András, aki válaszol: Csőzik László

A közösségi médiában feszült egymásnak Érd egykori és jelenlegi polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

    • Sok a szúnyog s irtani kellene?
    • Magától nő a fű, nyírni kellene?
    • Sok a beköltöző család fejleszteni kellene a várost?
    • Fejére esik valakinek a falról a burkoló lap?
    • Eltűnik a kivitelező többször is egymás után?
    • Elvész 4 év alatt 7,4 milliárd azaz 7 400 millió a város kasszájából?

Néhány személyeskedő megjegyzés és fotó kíséretében, nyilvánvalóan utódjának címezve tett fel kérdéseket közelmúltbeli Facebook bejegyzésében T. Mészáros András, Érd egykori polgármestere, amikre – ha részben is, de – nem sokkal később már meg is érkeztek a válaszok.

Csőzik László szintén a saját közösségi média felületén részletesen kifejti, hogy ugyan nem szeret a helyi ellenzék nemtelen támadásaira reagálni, de van, amikor muszáj, mert olyasmivel támadják, amit el sem követett.

A szúnyogirtás kapcsán Csőzik azt írja:

„Érden a 3 nyári hónapban 14-szer volt szúnyogirtás, ebből 7-et mi rendeltünk meg (közel 12 millió forintért), 7-et az állami katasztrófavédelem. Ahogy korábban is jeleztem, magam sem vagyok elégedett az eredménnyel, lehetne kevesebb a vérszívó, de az igazán hatékony megoldást ilyen csapadékos nyarakon a légi irtás jelentené. Csakhogy nem akartam repülőgépről vegyszerrel beszórni a várost. Ezt egyébként az EU be is tiltotta, idehaza Müller Cecília tiszti főorvos külön engedélye kell hozzá.”

T. Mészáros fűnyírással kapcsolatos kérdésére, amit a volt polgármester egy fotóval is illusztrált, Csőzik az alábbiakat válaszolja:

„Ez a csomópont a Diósdi–Balatoni út találkozása, ami nem hozzánk, hanem a kormányhoz, pontosabban az állami Magyar Közúthoz tartozik. Az ő feladatuk írtani ott a gazt. Ráadásul erre mi külön figyelmeztettük a nyáron a Közutat, ők pedig annak rendje és módja szerint gyorsan le is vágták.”

Csőzik László ez utóbbi állítást bizonyítandó az ez ügyben írt levelüket is közzétette.

T. Mészáros András másik két kérdése, azaz: „Fejére esik valakinek a falról a burkoló lap?”, valamint „Eltűnik a kivitelező többször is egymás után?” feltehetőleg az Érd-Ófaluban épülő (illetve jelenleg épp nem épülő) közösségi présházra vonatkozik. A présház körül kialakult furcsa helyzetről épp a minap számoltunk be.

Csőzik ez ügyben most a következőket fogalmazza meg:

„Ezt a közösségi házat a Buda Híd nevű cég építette, amelynek tulajdonosa nem más, mint a korábbi fideszes parlamenti képviselőnek, a kisvárosi önkormányzati szövetség elnökének, Lipők Sándornak a fia. Ráadásul ez a cég több önkormányzatot, egyházat is cserbenhagyott, több feljelentés született, nem Érd az egyetlen kárvallott. Mi felszámolást indítottunk, erőnek erejével vettünk vissza tőlük a félig kész épületet, mert még a kulcsokat is elveszítették. Fel kellett feszítenünk a zárat! Átvettük az építési területet és be is fogjuk fejezni az épületet, mert nem hagyjuk veszni a pályázati pénzt, az érdieknek jár egy remek közösségi ház a Pincesoron.”

T. Mészáros további kérdéseire már nem tér ki a poszt, ellenben felhívja a figyelmet egy érdekes Photoshop bakira. Erre itt.

Fotó: ÉrdMost archív/Balogh Alex, Draskovics Ádám, Kling József, Facebook/T. Mészáros András

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email