felhős_idő

Ha kéznél van az esernyő, abból nem lehet baj

felhős_idő

Ha kéznél van az esernyő, abból nem lehet baj

Megérkezett a hidegfront, így teljesen megbolondul az időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön a Dunántúlon változóan, keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd délutántól csökkenni kezd a felhőzet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap első felében elszórt jelleggel, délután már csak középen és keleten néhol lehet csapadék: nyugaton, délnyugaton eső, másutt zápor, helyenként zivatar várható. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de a zivatarok környezetében rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A döntően nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, időnként erős, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökésekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 29 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, délnyugaton a hűvösebb. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, erősödhetnek a görcsös, reumatikus panaszok. Nőhet a reakcióidő.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email