Ilyen volt az Érdi Szomszédünnep 2023-ban

Állt a bál rendesen: több ezer szomszéd mulatott Érden

Ilyen volt az Érdi Szomszédünnep 2023-ban

Állt a bál rendesen: több ezer szomszéd mulatott Érden

Idén is megtartották a város legnagyobb kerti partiját, a Szomszédünnepet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Takács Éva a saját utcájukban egy kisebb buli keretében már több mint 10 éve elkezdte összehozni a szomszédságot, aminek a pozitív fogadtatása láttán 2019-ben – ami egyúttal Érd várossá válásának a negyvenedik évfordulója is volt – úgy gondolta, hogy ezt talán a település más utcáiban is érdemes lenne megtartani.

Nagyjából így született meg az Érdi Szomszédünnep ötlete – árulta el az ÉrdMost-nak az esemény főszervezője. A kezdeményezés öt év alatt aztán annyira kinőtte magát, hogy múlt szombaton ötvennél is több érdi utca csatlakozott hozzá, ami Takács Éva szerint azt is jelenti, hogy ezúttal már ezer fölött lehetett a résztvevők száma.

Aki nem látott még ilyet, nekik röviden: azokban az érdi utcákban, ahol a lakóközösség úgy dönt, hogy megszervezi a maga szomszédünnepét, ott – természetesen a város és a hatóságok engedélyével – a lakók kordonokkal lezárják az utcát, padokat, székeket, asztalokat tesznek ki, amit megterítenek a jobbára maguk készítette finomságokkal. Aztán indulhat is a buli.

Van, ahol csak néhányan gyűlnek össze, van ahol, akár százas nagyságrendben. Egyik helyen visszafogottan beszélgetnek, másutt élő zenére táncolnak. Van, ahol ugrálóvár várja a gyerekeket. Van, aki kötélhúzó, pingpong vagy görkorcsolya versenyt szervez. Sőt, idén volt olyan is, aki már eleve egy játszótérre hirdette meg a programot.

Takács Éva elmondta, alapvetően a kisebb forgalmú mellékutcákba szervezik az eseményt, de úgy véli, mivel Érdnek a kertvárosias mivolta okán jók az adottságai, ezért szinte az egész város alkalmas lenne egy ilyen jellegű rendezvényre. Reméli, egyszer akár még ez is megvalósulhat – tette hozzá nevetve.

A főszervező hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy ne csak éljünk egymás mellett, hanem valamennyire meg is ismerkedjünk egymással. Hiszen mégiscsak a szomszédok alkotta közösség az, amelyiktől az elsők között várhatunk segítséget. És egyáltalán, a szomszéddal jóban lenni a hétköznapi közérzetünkön is sokat dobhat.

„Ehhez persze nyitottság kell, nem pedig bezárkózás a négy fal közé”

– fogalmazott Takács Éva.

További fotók a 2023-as Érdi Szomszédünnepről itt alább.

Fotó: Takács Éva, Facebook/Érdi Szomszédünnep

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email