osapayne_230906

A Rotschildtól a gyöngyökig vezetett az útja

osapayne_230906

A Rotschildtól a gyöngyökig vezetett az útja

Különleges kiállítás nyílik csütörtökön a Szociális Gondozó Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyöngygobelin különleges technika: az alapja egy selyemre előfestett kép. Ezt nem színes fonallal öltik, mint a hagyományos gobelint, hanem színtelen cérnával, erre veszik fel a megfelelő színű gyöngyöt. Aki még nem látott ilyen alkotást, most megcsodálhatja a városi idősotthonban megrendezésre kerülő kiállításon, ahol Ősapayné Koós Eszter gyöngygobelinjeit mutatják be.

Eszter ruhaipari technikus. A tehetséges fiatal lány mestervizsgát tett és a Rotschild szalonban helyezkedett el, majd esküvői ruhákkal kezdett foglalkozni. Itt került a gyöngyök bűvkörébe. Körülbelül tíz éve ismerte meg a gyöngygobelin technikát, ami kitölti minden szabadidejét.

Képei száma a százhoz közelít, évente több pályázaton is indul. Alkotásait kiállították már a Duna-palotában, a Vajdahunyad várában, a Bazilikában és a Kertészeti Egyetemen. Képei egy részét most Érden láthatjuk, a Szociális Gondozó Központ szeptemberi kiállításán.

A megnyitót 7-én 15 órakor tartják, és szeretettel várnak minden érdeklődőt. Aki nem tud részt venni a megnyitón, szeptember 30-ig tekintheti meg a képeket, szerdánként 17 és 19 óra között, vagy előre egyeztetett időpontban (telefonszám: 06/20/333-6031).

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email