erd_retrokepek_borito_14

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (14)

erd_retrokepek_borito_14

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (14)

A fotón látható épület még manapság is megcsodálható.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lassan elfogynak a képek, amit a Csuka Zoltán Városi Könyvtár adományozott szerkesztőségünknek, így aztán „retró fotós” sorozatunk is a végéhez közeledik. De most még nem késő, hogy kihasználják a lehetőséget egy kis játékra.

Könnyen lehet, hogy egy hete az egyik legnehezebb feladványt adtuk fel önöknek, hiszen nagyon kevés megfejtés érkezett. Ugyanakkor az a néhány hozzászólás megerősítette a sejtéseinket, hogy a felvétel a Magyar Földrajzi Múzeum épületének egy részletét ábrázolhatja.

Kommentjében Kovács Sándor helytörténész, illetve a múzeum egykori munkatársa egy rövid történeti áttekintést is nyújtott róla:

„1840-es évektől Pelikán fogadó kocsiszínje – 1926 Főépületben lévő polgári fiúiskola szertár, cserkészszoba 1942 osztálytermei 1949 leány általános felső tagozat 1975 kisegítő iskola 1981 tanácsi raktár 1987-97 gépíró iskola, majd múzeum raktár és nyitott zenepavilon, ünneplési hely (2001-ben visszabontották műemléki követelmények szerint.)”

A mai képnek valószínűleg nincs évszázados múltja, de egy ideje már hozzátartozik az érdi városképhez. És ha változott is az esztendők során, a főbb vonásait a mai napig megőrizte.

Szóval nézegessék meg és tippeljenek! Majd ha bármi ötletük támadt, azt az ÉrdMost Facebook oldalán, a kép alatti kommentmezőben jegyezzék fel! Előre is köszönjük!

ÉS AKKOR LÁSSUK A KÉPET:

Címlapfotó: Freepik, Archív fotó: Csuka Zoltán Városi Könyvtár archívuma

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email