sarkanyhajo_batta

Szedjen össze 16 ismerőst, és irány a víz!

sarkanyhajo_batta

Szedjen össze 16 ismerőst, és irány a víz!

A százhalombattai Csónakázó tavon idén ősszel is lesz sárkányhajó verseny, amire szeptember 8-ig várják a nevezéseket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Haverok, buli, evezés. Röviden akár így is jellemezhetnék azt a komoly múltra visszatekintő sárkányhajó versenyt, amit szeptember 23-án szombaton ismét megszerveznek a százhalombattai Csónakázó tavon. És, ami nem csupán egy sportesemény, hanem számos kiegészítő programmal tűzdelt közösségi élmény is, akár indulóként, akár nézőként vagyunk jelen.

Az versenyre szeptember 8-ig várják a nevezéseket, ami noha még másfél hét, de mivel több ember kell hozzá, mint egy focicsapathoz, ezért érdemes már ma megkérdezni a rokonokat, barátokat, kollégákat vagy a szomszédot, hogy lenne-e kedvük kipróbálnia magukat ebben, az eredetileg Kínából származó mozgásformában.

Egy sárkányhajóban 20 evezős fér el, de a szervezők elfogadják, ha egy csapat csak 16 evezőssel képviselteti magát, igaz ez hátrány lehet azokkal szemben, akik teljes létszámban hajtják meg a hajót, az amúgy 200 méteres távon. Egyúttal arról sem szabad megfeledkezni, hogy az evezősök mellett szükség lesz plusz egy főre, aki a hajó orrában ülve, dobosként diktálja majd a tempót a többieknek.

Rajtuk kívül egyébként egy kormányos is a fedélzeten tartózkodik, de vele nem kell a számolni, hiszen őt a szervezők biztosítják az indulóknak. Viszont, amire annál inkább figyeljenek, hogy a csapatban legalább 8 női versenyzőnek kell lennie, különben érvénytelen a nevezés.

 

A megmérettetésre az alábbi kategóriákban várják a nevezéseket:

  • Munkahelyi közösségek, baráti társaságok életkortól függetlenül, de legalább 8 fő női versenyzővel
  • 65 év felettiek (nyugdíjas klubok) nemtől függetlenül
  • Százhalombattai középiskolák csapatai életkortól függetlenül, de legalább 8 fő női versenyzővel
  • Általános iskolák 5-6 osztályos tanulói legalább 8 lány versenyzővel
  • Általános iskolák 7-8 osztályos tanulói legalább 8 lány versenyzővel

A felnőtt kategóriákban 10 ezer forint a nevezési díj hajóegységenként. Ugyanakkor az általános és középiskolás csapatoknak ingyenes. A nevezéshez szükséges regisztrációs lapot a kitöltést követően a sarkanyhajo@mail.battanet.hu címre kell eljuttatni.

A regisztrációs lapot IDE KATTINTVA találják!

A nevezési díjakat, a nevezéssel egy időben az alábbi számlaszámra kérik utalni. Az átutalásnál a közleményben adják meg csapatuk nevét, valamint írják oda azt is, hogy „tavi verseny nevezési díj”!

Sporthalom Nonprofit Kft.
Erste Bank: 11600006-00000000-30520068

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy a sportág hagyományainak megfelelően a versenyzőknek és a dobosnak egységes pólóban kell a hajóban megjelenniük, amely lehet bármilyen egyszínű, akár felirat nélküli trikó is.

A verseny jellege és a tó vízmélysége miatt nem elvárás a résztvevőktől, hogy tudjanak úszni, azonban a versenyre mindenki csak saját felelősségére, a saját egészségi állapotát figyelembe véve nevezhet.

A szervezők a nevező csapatoknak egy négy alkalomból álló felkészítést is biztosítanak a verseny helyszínén, a százhalombattai Csónakázó tavon.

További információ:
Hegyi József (Dunafüredi Vízisport Klub) tel: +36 20 365 2688
Ilinyi János (Kajak Mesterek Klubja SE) tel: +36 20 932 4363

Fotó: Facebook/Török Sándor

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email