kektabor1AK_230828.jpg

Egyszerre tizenöt KÉK-alkotó képeit láthatjuk Parkvárosban

kektabor1AK_230828.jpg

Egyszerre tizenöt KÉK-alkotó képeit láthatjuk Parkvárosban

Tölgyfák árnyékában címmel nyílt kiállítás a Czabai-kerti nyári táborban készült képekből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Régi hagyomány már, hogy a Képzőművészek Érdi Közössége (azaz a KÉK) nyári alkotótábort tart a Czabai-kertben. Czabai  Balázs évről évre örömmel látja vendégül pár napra az érdi művészeket, akik az alkotás mellett fel is töltődnek a hatalmas tölgyfák árnyékában, no meg egymás társaságában.

Bár az alkotótábornak már vége, sikerült visszaadni a jó hangulatot a Parkvárosi Közösségi Házban rendezett augusztus 25-ei kiállításmegnyitón.

Mint Nimsz Terézia festőtől, a KÉK-ek vezetőjétől megtudtuk, tizenöt alkotó vett részt a táborban, és volt, aki három képpel is képviseltette magát a kiállításon.

„Az idei év azért is különleges, mert ez volt az első alkotótáborunk a Covid óta” – mondta Terézia, hozzátéve: bár havonta egyszer találkoznak, ezek az alkotótáborok nem pótolhatók, hiszen a többnapos rendezvényen megnézik egymást alkotás közben, ötletelnek, építő jellegű véleményt is megfogalmaznak.

Czabai Balázst, az alkotótábor házigazdáját arról kérdeztük, mennyire volt emlékezetes számára az idei háromnapos alkotótábor.

„Csodálatos, amikor ilyen közösség gyűlik össze. Örülök, hogy helyet tudok adni nekik, és persze annak is, hogy ilyenkor a Poly-Art Alapítványon belül nemcsak a KÉK-ek, hanem az IRKA-tagok is szerepelni tudnak. A Czabai-kert mindenkor, mindenki számára rendelkezésre áll” – mondta  a házigazda.

A kiállításmegnyitó telt házas volt, a programot versek, zongoradarabok színesítették.

Aki lemaradt az eseményről, a kiállítást egy hónapon keresztül megtekintheti a Parkvárosi Közösségi Házban, nyitvatartási időben. Ha pedig szívesen ellátogatna a Czabai-kertbe, arra is van alkalom, ugyanis augusztus 31-én 17 órakor az Alma Latina együttes tart koncertet.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email