windisch-kinga-balra-kun-stefania-jobbra

Ismét magyar bajnoki ezüstérmes Kun Stefánia

windisch-kinga-balra-kun-stefania-jobbra

Ismét magyar bajnoki ezüstérmes Kun Stefánia

A fiatal diósdi sportolónő megismételte tavalyi remek teljesítményét a magyar felnőtt mezőnyben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár közvetlenül nem Érden, hanem Diósdon él a mindössze 17 esztendős Kun Stefánia, ennek ellenére a térség egyik nagy büszkesége kiemelkedő sporteredményei okán. A magyar korosztályos strandröplabda-válogatott játékos az elmúlt években hazai és nemzetközi viszonylatokban is remek helyezésekkel rukkolt elő, a sikerszéria pedig idén sem szakadt meg.

Kun Stefánia az U20-as és U22-es korosztályokban úgy lett magyar bajnok Vasvári Zsófia oldalán, hogy igazából megizzasztani se nagyon tudták a párost a riválisok. Nem véletlen tehát, hogy a fiatal leányzó, immár az idősebb és rutinosabb generációt képviselő Windisch Kinga párjaként 2023-ban is megmérette magát a felnőtt országos strandröplabda-bajnokságon.

„Erre a hétvégére helyeztük a fókuszt csapattársammal, Kingával. Úgy mentünk neki a bajnoki döntőnek, hogy ha felszabadultan és mosolygósan játszunk, akkor bármi megtörténhet. Az is hatalmas pluszt adott a játékhoz, hogy minimalizáltuk a hibákat és a játék minden elemében tudtunk extrákat hozni”

 — kezdte értékelését a magyar strandröplabdázás egyik legnagyobb reménysége.

Kun Stefánia új társával megismételte tavalyi eredményét, azaz nem csupán végigküzdötte magát a szezon tatai és abádszalóki állomásain, hanem a Lupa Beach-en rendezett fináléban ismét döntőbe verekedte magát és ott csak kicsivel maradt le a bajnoki címről. A korábbi bajnok Vajda Beáta és a címvédő Villám Lilla ellen homokra lépő Kun-Windisch kettős két szoros játszmában, 2-0-ra kapott ki az aranycsatában, megszerezve a még mindig szépen csillogó ezüstérmet.

„Negyedik kiemeltek voltunk és az egyik legerősebbnek mondható csoportból kerültünk ki győztesen. Nagyon boldogok voltunk, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, bár nem titok, hogy ez volt az elsődleges cél. Szerintem a szezonunk egyik legjobb játékát nyújtottuk az elődöntőben. Végig mi irányítottuk a játékot. Igazi csapatként küzdöttünk minden pontért és mi voltunk a leghangosabbak a pályán. A döntő örömjáték volt, de természetesen úgy álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez is, hogy nyerni szeretnénk és nem adjuk könnyen a bajnoki címet. Ez így is volt, sikerült megszorongatni a bajnokokat és egy nagyon színvonalas, TV-be való meccset játszottunk velük. Eddigi pályafutásom egyik legjobb emlékévé vált ez a bajnoki döntő

 — zárta a diósdi Kun Stefánia.

A klubszínekben a Strandröplabdázásért Sportegyesületben versenyző fiatal sportoló most nem túl hosszú, de megérdemelt pihenőjét tölti. Hamarosan viszont újabb megmérettetés vár rá, méghozzá nemzetközi szinten, Ausztriában.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email