vizosztaskanikula5AK_230823.jpg

Minden napra ezer palack víz, így segít az önkormányzat a hőségben

vizosztaskanikula5AK_230823.jpg

Minden napra ezer palack víz, így segít az önkormányzat a hőségben

A közterület-felügyelők folyamatosan ellenőrzik Érd forgalmasabb pontjait és vizet kínálnak a járókelőknek, autósoknak

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már délelőtt tíz órakor rekkenő a hőség. Az Európa sétányon ilyenkor is nagy a forgalom, sokan a vonathoz sietnek, vagy az üzletekbe, bankokba igyekeznek. Idős emberek bevásárlókocsival sétálnak a buszpályaudvar felé – szemmel láthatóan őket viseli meg leginkább a kánikula.

A sétányon, az árnyékban, a közterület-felügyelet kocsija parkol. Két közteres a vizesüvegekkel teli csomagtartóból sorra emeli ki a félliteres vizespalackokat és nyújtja át a járókelőknek.  Szinte mindenki örömmel fogadja az ajándékot, egy fiatal pár mond csupán nemet. Van, aki még az üveg kinyitásában is a fiatalemberek segítségét kéri.

A közterület-felügyelők a hőségriadó végéig a bevásárlóközpontnál, a Bem téren, a forgalmasabb kereszteződésekben, teli buszmegállókban osztogatják a vizet. Többször is fordulnak a „munícióért” – nem szeretnének sokat kivinni egyszerre, mert hamar felmelegszenek a palackok.

„Nagyon jól jön ez a kis víz ilyenkor. Több napja nem mozdultam már ki, de most muszáj volt” – mondja egy idős hölgy, aki az unokákra vigyáz, amíg a szülők dolgoznak. Sokan bevásárolni jöttek le a kora délelőtti órákban, aztán sietnek is haza, a lesötétített lakásba.

Egyre többen fogadják meg az orvosok tanácsát, miszerint kánikula idején  11-17 óra között tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetet terhelő fizikai munkát. Fontos, hogy senki ne hagyjon gyermeket, háziállatot a tűző napon álló autóban, mivel az akár pár perc alatt is 50-60  fokra felmelegedhet.

A strandolók is inkább árnyékban pihenjenek, és használjanak magas faktorszámú naptejet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email