Önkénteseket várnak augusztus 25-én a Szikrába

Önkénteseket várnak augusztus 25-én a Szikrába

Az autista gyerekek fejlesztésével foglalkozó érdi egyesület központjának a szebbé varázsolásában számítanak a segítő kezek jelentkezésére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Gyere te is önkéntesnek és varázsoljuk közösen át a Szikrát, hogy szeptemberben a gyerekek vidáman kezdhessék meg a tanévet”.

olvashatjuk a civil szervezet meghívójában.

Mint azt Zádori Henrietta, az érdi autizmussal élő gyermekek fejlesztésével, tehetséggondozásával, táboroztatásával és szüleik megsegítésével foglalkozó Szikra Tehetséggondozó Egyesület elnöke az ÉrdMost kérdésére elárulta, mivel már közel 500 érintett gyermeket látnak el, ezért a Szepes Gyula Művelődési Központnak köszönhetően nemrégiben új helyre költözhettek. Cserébe pedig vállalták a hely felújítását és rendbetételét.

Zádori elmondta, hogy az évek alatt nagyon nagy hangsúlyt fektettek az önkéntes munkára.

„A közösség ereje hatalmas, ezért gondoltuk jó ötletnek, hogy egy önkéntes napot hirdetünk, ahol együtt, közös erővel tudunk segíteni az érdi autista gyerekeknek”

– fogalmazott.

Zádori hozzátette, noha az önkéntesség náluk amúgy is alapkövetelmény, ez sokszor mégis változó intenzitású. Ugyanis egy elég érzékeny csoportot képviselnek, és a családok sajnos sokszor nem tudnak részvenni, a gyermekük állapota miatt.

Nem mellékesen megjegyzi, az egyesület 2022 ben elnyerte az “Év önkéntes programja” díjat, a SZIKRA Tábor 2022 projekttel.

Mint megtudtuk, a mostani kezdeményezéshez amúgy csatlakozik a Starbucks Alapítvány, akik kétkezi munkát, valamint egy kis mezítlábas ösvény kialakítását vállaltak. Persze, másnak is jut majd feladat, hiszen az épület festése, kertrendezés, pakolás, fúrás, faragás is a tervek közt szerepel az egész napos megmozdulás során. A festéshez szükséges alapanyagot egyébként a Mapei Kft. biztosítja az egyesület számára.

A szervező hozzátette, az önkéntesek munkaereje és kedve mellett jól jönne egyéb, főként tárgyi jellegű segítség is.

Például a kerti munkához nagy segítség lenne, ha valaki zsákokkal, ágdarálóval vagy akár csak ásóval hozzá tudna járulni. Spray és lazúrfestékeket, illetve a festéshez szükséges vödröket, hengereket, ecseteket és takarófóliát is szívesen fogadnak. Ahogy egy kis méretű, 40 literes bojler is elkélne a házba. Nem utolsósorban pedig egy teherautó, ami elszállítja az összeszedett lomokat – sorolta Zádori a dolgokat, amik még hatékonyabbá tehetnék a munkát.

„Sőt, ha valaki bevállalná, hogy főz ennek a szuper csapatnak egy ebédet, vagy biztosítana valamit, hát az fenomenális lenne”

– tűnődött az egyesület vezetője.

Ami viszont biztos, hogy az „Önkéntesség napja a Szikrában” augusztus 25-én, azaz most pénteken lesz. Hivatalosan reggel 9 és délután 16 óra között, az Érd, Emma u 8-as szám alatt található ingatlanon.

Fotó: Freepik, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email