erd_retrokepek_borito_12

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (12)

erd_retrokepek_borito_12

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (12)

Tippeljen, sztorizzon, játsszon velünk!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kisebb szünet után folytatjuk képfelismerő játékunkat. A feladat továbbra is igen egyszerű: lentebb mutatunk egy fotót, amiről meg kellene állapítani, vajon hol készülhetett. Ami biztos – ennyit segíthetünk – hogy Érden. Viszont évtizedekkel ezelőtt, ez pedig némileg megnehezítheti a jó választ.

Persze ez se mindig igaz, amit sorozatunk legutóbbi fordulója is igazol. Akik játszottak velünk, szinte mindannyian el is találták, hogy a Velencei útról, illetve az azt keresztező vasúti felüljáróról van szó, a városközpont felől nézve. Ami lényegileg a mai napig a fotón bemutatott látványt nyújtja. Kivéve a barna Wartburgot, és a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat népszerűsítő molinót.

Ebből kiindulva, talán a mára választott fénykép sem lesz különösebben megterhelő, hiszen a képet uraló egyik épület, manapság is hasonlóan fest. De ennél többet már tényleg nem segíthetünk!

Szóval, játsszanak velünk, írják meg tippjeiket! És/vagy küldjenek egy 2023-as fotót a helyszínről, esetleg meséljenek el egy régi emléket, amit a kép idézett fel önökben.

Bármit is fűznének hozzá, azt az ÉrdMost Facebook oldalán, a kép alatti kommentszekcióban tegyék meg!

IMHOL A 12-IK KÉP:

Címlapfotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely, Archív fotó: Csuka Zoltán Városi Könyvtár archívuma

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email