erd_retrokepek_borito_11

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (11)

erd_retrokepek_borito_11

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (11)

Segítünk! Ezt a fotót a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 62-ik évfordulóján kattintották.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizenegyedik epizódjához érkezett a retrospektív érdi fényképeket bemutató rovatunk. Akit bővebben is érdekelnek az előzmények KATTINTSON IDE! A lényeg, hogy időről-időre kiteszünk egy nagyon rég nem látott Érdről/Érden készült fotót.

Egyúttal pedig játékra hívtuk/hívjuk önöket, hogy találják ki, vajon az adott felvétel a város mely szegletében készülhetett. Emellett, akinek van rá ideje, és van hozzá kedve, egy naprakész képet is küldhet nekünk az időközben beazonosított helyszínről. Sőt, aki még ennél is szorgalmasabb, akár személyes sztorikat is megoszthat velünk és olvasóinkkal. Történeteket, emlékeket, élményeket, amiket az aktuális kép juttatott az ember eszébe.

Legutóbb sorozatunk talán legnehezebb feladványát adtuk fel önöknek, és mivel a bizonytalanságunkat továbbra sem sikerült teljes mértékben eloszlatni, ezért csak olvasóink hozzászólásaira hagyatkozhatunk, akik szerint a fénykép a Fehérvári út egy szakaszát ábrázolja.

Őszinték leszünk, ez az első kép, amiről csak bizonytalankodva merjük azt mondani, hogy igen, talán ez a jó megoldás. Még várjuk a perdöntő bizonyítékot.

Ugyanakkor most egy – valószínűleg – sokkal könnyebb rejtvénnyel folytatjuk. Ami egyértelműnek látszik, hogy a felvételt a „NOSZF”, azaz a a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 62-ik évfordulóján lőtték. Kivéve persze, ha nem felejtették kint a molinót, miután az már aktualitását veszítette. Szóval így már csak a helyszín a kérdés.

A tippeket, a pillanatnyi állapotokat bemutató fotókat és az egykori sztorikat az ÉrdMost Facebook oldalán várjuk! Előre is nagyon köszönjük!

ÉS AKKOR JÖJJÖN, AMINEK JÖNNIE KELL,

A 11-IK FOTÓ:

Címlapfotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely, Archív fotó: Csuka Zoltán Városi Könyvtár archívuma

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email