Parkvárosi Parádé 2023

A hőség sem állította meg a Parkvárosi Parádét

Parkvárosi Parádé 2023

A hőség sem állította meg a Parkvárosi Parádét

Ugrálóvár, koncert és harcművészeti bemutató várta a látogatókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly özönvízszerű esőzés, ezúttal észvesztő kánikula fogadta a Parkvárosi Parádé (Par Par) látogatóit, de vasárnap így is sokan eljöttek a Fundoklia tér mellett rendezett bulira: a kora délutáni időszak ellenére több százan sétálgattak az esemény idejére lezárt Kalotaszegi utcában.

A szervező Érdnyugat Egyesület idén is érdekes programsorozattal, köztük több látványos sportbemutatóval készült . Ottjártunkkor éppen a fogyatékos fiatalokból álló Csengettyűs Együttes, a Habilitációs Központ csoportja zenélt, akik finom, pontos csengőhangjátékot adtak elő. Majd, éles fordulattal brazil jiu jitsu-sok „rohanták le” a Par Par színpadját, és látványos földharc bemutatót tartottak mesterük, Huber Márk vezetésével.

Brazil jiu jitsu-bemutató a színpadon

A táncnak is központi szerep jutott az utcai fesztiválon, többek között a Frutti Tánc Sportegyesület apró és ifjú előadói is bemutatták tudásukat. „Igyekszünk helyi sport- és táncklubokat meghívni, támogatni: fontos, hogy az érdiek megismerjék, milyen kikapcsolódási lehetőségek adottak a saját városukban” – mondta lapunknak Végh Ilona szervező, az Érdnyugat tagja.

Végh emlékeztetett: a Parkvárosi Parádé négy éve kezdődött, és egyedülálló módon a covid-járvány ellenére is megtartották. „Akkoriban nagyon sok ember magába fordult, magányossá vált. A célunk az volt a Par Parral, hogy kimozdítsuk ebből az állapotból az embereket, közelebb hozzuk őket egymáshoz”- magyarázta kezdeti céljaikat.

A rendezvényre tavaly több ezren voltak kíváncsiak,  és várhatóan idén is sokan ellátogatnak majd rá. A kisgyerekes családokat arcfestés, ugrálóvár és a városi ÉHT hulladékkezelő cég menő kukásautója várja, a program vasárnap este, Dj Dóri utcai retro disco produkciójával zárul majd.

Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email