22_03_29_erdmost_nincskep

Érd idén is díjazza a tehetséges diákokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd idén is díjazza a tehetséges diákokat

A jól tanuló iskolások akár 20 ezer forintos havi ösztöndíjat is kaphatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közzétette az érdi önkormányzat az idei Tehetséggondozó Ösztöndíj pályázatának részleteit. Mint a közleményből csatolt dokumentumokból kiderül, a díjra azok az Érden élő és tanuló, legalább 6. évfolyamos iskolás diákok vehetnek részt, akiknek tanulmányi átlaga eléri a legalább 4,7-es átlagot – a magatartás és szorgalom jegyek a pályázat szempontjából nem számítanak.

Fontos szempont az is, hogy a jelentkező korábban részt vett-e vármegyei, országos vagy nemzetközi szintű tanulmányi, műszaki versenyekben (OKTV, TUDOK), és ott milyen eredményeket ért el.

A sikeres pályázathoz a tanulói jogviszony igazolására és az előző két tanév végi tanulmányi eredmények bemutatására lesz szükség. A pályázatokat a városi Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottság bírálja el – a győztesek havi 5 és 20 ezer forint közötti ösztöndíjat kaphatnak a következő tanév tíz hónapja alatt.

Érd egyidejűleg meghirdette az Esélyteremtő Ösztöndíj pályázati feltételeit is. Az érdi lakhely és tanulmányok mellett itt legalább 3,5-ös tanulmányi átlagot várnak el a jelentkezőtől.  Ebben az esetben már követelmény a jó vagy példás magaviselet, és hogy a pályázónak ne legyenek igazolatlanul kihagyott órái sem

Szintén fontos, hogy az Esélyteremtő Ösztöndíjra jelentkezőknek hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, családba fogadott, védelembe vett vagy ideiglenes hatállyal elhelyezett tanulónak kell lennie, és legalább az egyik elvárás igaz kell legyen a diákra.

Az ösztöndíj összege itt is havi 5 és 20 ezer forinti összeg tíz hónapon át. Lényeges azonban, hogy a pályázók a két lehetőség közül csak az egyikre adják be jelentkezésüket.

A beadási határidő mindkét önkormányzati pályázat esetében szeptember 15. Az ezután érkező vagy hiányosan beküldött jelentkezéseket az elbíráló bizottság nem tudja figyelembe venni.

A Tehetséggondozó Ösztöndíj dokumentumait ide kattintva, az Esélyteremtő Ösztöndíj anyagait itt lehet elolvasni és letölteni.

Tavaly több százan nyerték el a tehetségeknek járó díjat

A város az energiaválság és emelkedő árak ellenére is megőrizte a két ösztöndíjat, a 2022/2023-as tanév idején 25 millió forintot osztottak szét a jóképességű  tanulók között. Mivel a tehetséggondozó díjra akkor rengeteg, 455 darab érvényes pályázat érkezett, a bizottság két kivétellel mindenkinek 5400 forintos havi ösztöndíjat ítélt meg ( két, nemzetközi versenyen is jól teljesítő pályázó 8400 forintra lett jogosult).

Az esélyteremtő díjra tavaly ketten nyújtottak be érvényes pályázatot Érden, ők havi 20 ezer forintos támogatásban részesültek.

 

 

Unplash/ Javier Trueba - a kép illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email