vihar_iteletido_storm

Elázunk ma is, de a hétvégén kárpótol az időjárás

vihar_iteletido_storm

Elázunk ma is, de a hétvégén kárpótol az időjárás

Az egész országra kiadták a citromsárga riasztást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken sem lesz hozzánk kegyes az időjárás, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 18-ra három figyelmeztetés adott ki. Zivatarok, valamint felhőszakadás miatt az egész országban az egyes, azaz citromsárga vészjelzés van érvényben. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és is jégeső előfordulhat.

A délekeleti országrészben a napi középhőmérséklet 25 fok közelében alakul, így ezeken a területeken a hőség miatt is veszélyjelzés van érvényben.

Pénteken tehát az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de időszakosan előfordulhatnak erősen felhős körzetek is. Szórványosan várható zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. A változó irányú szél mérsékelt marad, viszont zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő – áll az OMSZ előrejelzésében.

Hétvégén azonban már igazi strandidő lesz, kevés felhővel az égen, főként a napsütés dominál majd. Egy-egy zápor vagy zivatar ugyan előrfordulhat, de inkább zavartalan időben lesz részünk. Fokozódik a hőség, vasárnap már 35 fok körüli értékeket mérhetünk, de szombaton sem mutatnak majd 30 foknál kevesebbet a hőmérők.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email