230813-bonton-tanc-marcali5

Éremesővel zárták az érdi táncosok a somogyi versenyt

230813-bonton-tanc-marcali5

Éremesővel zárták az érdi táncosok a somogyi versenyt

Három ezüst- és két bronzéremmel tért haza a Szabó Lili és Metzl Milán alkotta versenytáncos páros. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Augusztus 10-13. között rendezte meg az Eraklin Táncklub Egyesület a Balaton Summer Táncversenyt. A négynapos versenysorozatnak az elmúlt évekhez hasonlóan a marcali Kiss László Sportcsarnok adott otthont.

Szabó Lili és Metzl Milán, az érdi Bonton TSE versenyzői a saját korosztályuk, az ifjúsági mellett a felnőttek között is próbára tették magukat D standard kategóriában. A fiatalok három napon át táncoltak versenytársaik ellen. Csütörtökön egy második és egy harmadik helyezést megszerezve térhettek haza, majd egy nap kihagyás után ismét parkettre léptek és két ezüst-, valamint egy bronzéremmel gazdagodva zárták a hétvége két napját. 

„Úgy érzem, hogy kihoztuk magunkból a maximumot és ez az eredményekben is meglátszott. Összességében fárasztó volt a három nap, de megérte, mert nagyon jól éreztük magunkat és már lelkesen várjuk a szeptemberben induló versenyszezont.”

— nyilatkozta Metzl Milán.

A szeptemberi szezon új lehetőségeket tartogat az érdi páros számára. Latinból versenyzői pályafutásukat B osztályban folytatják tovább, ami minden táncos életében egy nagy mérföldkőnek számít. A duó nagyon várja már, hogy latinból ismét parkettre léphessen, a felkészülési idő miatt ugyanis április óta csak edzésen táncoltak latin-amerikai zenékre. Standardből még hátra van nekik pár verseny, utána azonban abból is osztályt léphetnek és C kategóriában folytathatják pályafutásukat. 

„Edzőnktől, Sándor Judittól nagyon sok technikai információt, támogatást és segítséget kaptunk. Mindez együtt meghozta a gyümölcsét, mert sikerült elérnünk azt a fejlődést, amit ez évre terveztünk. Ez nem feltétlen az eredményekhez kapcsolódik, sokkal inkább a saját teljesítményünkhöz. Pár hónapot kihagytunk a standard versenyzésből és inkább a felkészülésre koncentráltunk. A kimaradt idő után jól esett felmenni a parkettre versenytársaink mellé, így mindkettőnk nevében elmondhatom, hogy nagyon élveztük a három napos verseny minden percét.”

— folytatta Szabó Lili. 

Fotók: Szabó István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email