sasi_zoltan

Érdi nyomozó kerítette kézre a jegyautomata rongálóját

sasi_zoltan

Érdi nyomozó kerítette kézre a jegyautomata rongálóját

Az elkövető közel félmilliós kárt okozott a MÁV-nak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A MÁV-START Zrt-nél minden évben jelentős anyagi kárt okoznak a bliccelők és a rongálók. Az utóbbi esetekben többnyire feljelentést tesznek a rendőrségen, beazonosítani azonban nem mindig tudják az elkövetőket.

Áprilisban például egy ismeretlen tettes a törökbálinti vasútállomáson található jegykiadó automatát rongálta meg. Az ÉrdMostnak Sási Zoltán nyomozó beszélt az ügy részleteiről, aki a vagyon elleni bűncselekmények felderítésében vesz részt.

A jegyautomata biztonsági kamerája rögzített mindent

Az ittas állapotban lévő fiatal férfi megpróbált jegyet vásárolni az automatából, de miután ez nem sikerült neki, a peronról összeszedett kövekkel tizenhatszor dobta meg a gépet, amelyben jelentős mértékű anyagi kár keletkezett.

„Minden lehetséges adatot és információt beszereztünk, rövid idő alatt azonosítottuk és előállítottuk a tettest a kapitányságra.”

– meséli az érdi nyomozó.

Az elkövető a tettét nem tagadta, megbánást tanúsított és arra is hajlandó, hogy az okozott kárt megfizesse. Sási Zoltán megjegyezte, hogy motiválatlan, garázda jellegű rongálás volt, amelyet előzőleg némi italozás idézett elő. A bűncselekmény akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Sási Zoltánnak a felderítéshez Dr. Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója gratulált, valamint elismerésben részesítette az érdi nyomozót.

„Megtisztelőnek érzem, hogy a MÁV figyelemmel kíséri azokat az ügyeket, amelyek a vasúttársaság feljelentése alapján indulnak a rendőrségen, továbbá eredmény esetén, ily módon értékelik a munkánkat”

– jegyezte meg a Sási Zoltán.

Közös fotó az elismerés átadását követően

A rendőrség bliccelők elfogásában is közreműködött, ugyanis a Budapest-Nyugati pályaudvar – Szeged között közlekedő IC fedélzetén egy szolgálaton kívüli határvadász segítsége kellett ahhoz, hogy feltartóztassanak egy személyt, aki rendszeresen jegy nélkül utazott. Sási Zoltánhoz hasonlóan az ő esetében is köszönetét fejezte ki a MÁV-START Zrt.

fotó: MÁV-START Zrt. Facbook-oldal

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email