felhős

Hétfőn is bottal üthetjük a nyár nyomát

felhős

Hétfőn is bottal üthetjük a nyár nyomát

A hét második feléig marad a hűvös idő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn Észak-Dunántúlon és az északi tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, gyenge intenzitású, időszakos eső is előfordulhat. Ezzel szemben máshol kevesebb felhőre számíthatunk, délkeleten akár többórás napsütéssel, és zápor, zivatar is csak kevés helyen alakulhat ki – áll az Országos Meteorológiai Szolgáltat előrejelzésében.

A nyugatias szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

A nap folyamán elvétve egy-egy zivatar még előfordulhat. A legintenzívebb cellák környezetében kis szemű jég (max. 1-2 cm), intenzív csapadékhullás (10-15 mm), illetve viharos széllökés (60-70 km/h) még lokálisan előfordulhat. Az esti órákra minimalizálódik a zivatarok kialakulási esélye.

A hét közepén még érkezik egy hidegfront, ennek hatására helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok, de már emelkedő nappali csúcsértékekkel számolhatunk. Az előrejelzések szerint a hét második felében megszűnik a csapadékhajlam és a hétvégére 30 fok körüli értékekkel tér vissza a nyár.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email