weather-effects-collage-concept

Szerdán megtörik a nyár lendülete

weather-effects-collage-concept

Szerdán megtörik a nyár lendülete

Jelentős lehűlés várható a hét közepére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Időkép előrejelzése szerint, hétfőn gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napos időt. Délután a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet és a késő délutáni, esti órákban záporok, zivatarok érkezhetnek. Valamint heves zivatarok is kialakulhatnak jégesővel, szélviharral, kiadós felhőszakadással kísérve. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon sokfelé megerősödik. Délután 31 és 36 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már egy hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat. A napos időszakok mellett nyugat, délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé, több hullámban kell számítani záporokra, zivatarokra. Miként jégesőre, erősebb szélre is számítani lehet.

Szerdán eleinte többfelé lehet eső, zápor, zivatar, majd egyre inkább csak a keleti tájakon. Délelőtt keleten, délután a Dunántúlon lehet több napsütés. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső tájakon viharossá fokozódik. Jelentős lehűlés várható, a csúcshőmérséklet mindössze 19 és 28 fok között alakul majd

Másnap azonban ismét elkezd felfelé kúszni a hőmérő higanyszála, és a pillanatnyi előrejelzés alapján pénteken már 30 fok körüli maximumokra számíthatunk.

Fotó: Időkép, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email