muveszetestechnikaplakat_230719

Művészet és technika: egy kiállítás, amit csak egyszer egy évben láthatunk

muveszetestechnikaplakat_230719

Művészet és technika: egy kiállítás, amit csak egyszer egy évben láthatunk

Milyen szerepe van a modern technikának a mindennapjainkban, építi-e vagy rombolja az emberi kapcsolatokat? Fiatalok vallanak erről, festményeiken keresztül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A művészet ott kezdődik, ahol a technika véget ér – ez volt  a mottója az első Művészet és technika kiállításnak, amit az Érdi Galériában rendeztek meg, az AVL Hungary Kft. támogatásával. Az elsőt újabb tárlat követte, most pedig már harmadízben hozzák el Érdre képeiket a Regensburgi Egyetem Képzőművészeti és Esztétikai Nevelési Intézetének hallgatói.

Az AVL cég társadalmi felelősségvállalásának egyik fő eleme a művészet támogatása, és közte van ez a különleges kiállítás is.

A tizenöt-húsz kép pénteken érkezik az Érdi Galériába. Mindegyik hagyományos technikával készült, tehát nem a mesterséges intelligencia állította elő, ugyanakkor a téma, a mondanivaló szervesen kötődik a modern technikai vívmányokhoz: a fiatalok azt mutatják be, hogyan látják, illetve értékelik a technika szerepét a mindennapjaikban. Az persze már a nézőn áll, hogy eldöntse: szerinte építi vagy inkább rombolja a modern technika az emberi kapcsolatokat…

Aki kíváncsi arra, hogy gondolkodnak erről a kérdésről a mai fiatalok, vagy szívesen megnézné, hogyan lehet a művészet része és tárgya a technika,  jöjjön el a 22-ei megnyitóra az Érdi Galériába, 18 órakor. A kiállítást a Regensburgi Egyetem egyik tanára nyitja meg, köszöntőt mond Csőzik László polgármester és Dirk Janetzko, az AVL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A megnyitón a Kiss Company zenél majd.

A tavalyi kiállításról itt írtunk. 

 

 

 

 

Fotó: Érdi Galéria

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email