imre-szofi-es-panyi-anna-europa-bajnokok

Szenzációs érdi siker, Európa-bajnokok kézilabdázóink!

imre-szofi-es-panyi-anna-europa-bajnokok

Szenzációs érdi siker, Európa-bajnokok kézilabdázóink!

Az Érd két játékosa is tagja a címvédőként ismét Európa-bajnok magyar válogatottnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar női kézilabda-válogatott sikerével zárult a romániai U19-es Európa-bajnokság. A mieink a döntőben azt a Dániát múlták felül 35-26-ra, amelyet már korábban is legyőztek a torna folyamán. Hazánk 2019 és 2021 után 2023-ban ismét felült a kontinens trónjára.

Hab a tortán helyi szemüvegen keresztül nézve, hogy az Érdhez nemrég kölcsönbe érkezett két tehetséges fiatal, a kapus Imre Szofi és a balátlövő Panyi Anna is tagja volt az aranyérmes gárdának.

„Nagyon jól sikerült a felkészülés, az erőnléti edzőnk jól összerakta a programot. Az Eb előtti tornán jól ment a védekezés, ami jó előjele volt a kontinenstornának. Az Eb nehezen indult, hiszen a franciák ellen csak egy góllal tudtunk nyerni a csoportban. Azonban ez a siker nagy lökést adott a csapatnak. A csoportot megnyertük, ezután pedig könnyebb dolgunk volt a legjobb négybe kerülni. Meccsről meccsre próbáltunk koncentrálni, hogy mindegyiket megnyerjük. Amikor először játszottunk a dánokkal, akkor ők nem a legjobb játékosaikkal álltak fel, a döntőben viszont már igen, de végül ez sem volt akadály, mindkétszer legyőztük őket. Ez külön öröm számunkra” — kezdte értékelését Imre Szofi.

„Nagyon felemelő érzés, hogy elértük a célunkat és Európa legjobbjai lettünk. Nyilván nehéz volt eljutni idáig, de együtt sikerült. Mentálisan minden egyes meccsen ott voltunk, a sikerhez pedig a csapategység is nagyban hozzájárult. Sok ember azt látja, hogy nincsen nyarad, lemondasz sok mindenről, miközben te azért küzdesz, hogy a legjobb legyél valamiben. Nekünk ez most sikerült, amire nagyon büszkék vagyunk” — árulta el Panyi Anna az ÉrdMost.hu hírportálnak.

Érdekesség, hogy Imre Szofi és Panyi Anna már eddig is korosztályos Európa-bajnoknak mondhatta magát, ugyanis korábban az ifjúsági mezőnyben is elhódították a kontinensbajnoki trófeát.

„Ez már a harmadik világversenyünk volt Annával. Az ifjúsági Európa-bajnokságot megnyertük két éve, a tavalyi ifi vb-n pedig bronzéremesek lettünk. Ezekhez jött hozzá most az újabb Eb-arany, immár az idősebbek között” — zárta gondolatait Imre Szofi.

A magyar nemzeti csapat a csoportkör során a franciákat, a szerbeket és a norvégokat is legyőzte, majd a középdöntőben a montenegróiakat és a dánokat fektette két vállra. Ezt követően az elődöntőben a románokat, a fináléban pedig (ismét) a dánokat múlta felül Szilágyi Zoltán együttese.

Fotók: Panyi Anna

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email