varosrendeszetvizosztas_230718

Brutális a hőség: négy nap alatt 1500 palack vizet osztottak ki

varosrendeszetvizosztas_230718

Brutális a hőség: négy nap alatt 1500 palack vizet osztottak ki

Folyamatosan járják a várost a közterület-felügyelők, vizet osztanak a forgalmasabb helyeken és a piros lámpáknál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hőségriadó óta nap mint nap felkeresik a város nagyobb forgalmú pontjait az érdi közteresek. Ma is két autóval indultak útnak, és körülbelül délután három óráig osztják a palackozott vizet. A dugóban veszteglők, a köztereken várakozók előtt megállnak, és frissítővel kínálják őket.

Ebben a hőségben nem a főtéren és a parkokban tartózkodnak az emberek, hanem a buszmegállókban, vasútállomásokon várakoznak, illetve odafelé tartanak – hiszen utazni ilyenkor is kell… A piros lámpánál álló autósok is örülnek ilyenkor egy-egy frissítő kortynak, nem beszélve azokról, akik a napi bevásárlásaikat, hivatalos teendőiket intézik, és gyalog sietnek a boltok, intézmények felé.

Aki Városrendészet  feliratú autót lát, bátran menjen oda a közterület-felügyelőhöz egy palack vízért. A Polgárok Házában is van ballonos vízautomata (jó hideg vízzel), itt működik a klíma is, ha valaki szeretne hűsölni egy kicsit. A Parkvárosi Közösségi Ház és a Szepes Gyula Művelődési Központ ajtajai is nyitva állnak napközben az emberek előtt – írja posztjában Csőzik László polgármester.

Aki pedig kívülről frissítené magát egy kis vízzel, álljon meg a főtéri párakapunál, nagyon kellemes a vízpermet ebben a hőségben. (A szökőkút vize fürdésre nem alkalmas, azt inkább hagyjuk ki.)

Vannak olyan idős, beteg emberek a közelünkben, akik a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is rosszul lehetnek ebben a nagy melegben. Csőzik László polgármester posztjában arra kéri az érdieket, figyeljenek városunk idős lakóira. Ha vásárolni mennek, kérdezzék meg indulás előtt az idős szomszéd bácsit, nénit, hátha szüksége van valamire a boltból.

Akinek kutyája, cicája van, gondoskodjon arról, hogy az állatoknak mindig legyen friss ivóvizük, és biztosítson számukra árnyékos helyet, ahol át tudják vészelni a forró napokat.

 

 

 

Fotó: Csőzik László facebook-oldala, Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email