fagyi_hoseg_nyar

Pokoli hőséggel tér vissza a kánikula

fagyi_hoseg_nyar

Pokoli hőséggel tér vissza a kánikula

A hétvégén a 40 fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Péneteken napos idő várható kevés gomolyfelhővel, döntően csapadék nélkül, csak északon lehet egy-egy futó zápor. A szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 21 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szombaton jobbára derült, napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A csúcsérték 29 és 34 fok között alakul.

 

Vasárnap is napos időre számíthatunk, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délkeleti, majd délnyugati szél helyenként megélénkül, később a Kisalföldön már északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között várható.

A hétvégén záporok, zivatarok kialakulására nem kell készülni, azonban vasárnapra a hőség miatt másodfokú veszélyjelzést adtak ki.

Ennek megfelelően 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt. Mindenkit fokozottan fenyeget a napszúrás és hőguta veszélye.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email