birosag_jpg_mti

Húsz év fegyházat kapott az álrendőr

birosag_jpg_mti

Húsz év fegyházat kapott az álrendőr

A férfi idős embereket fosztott ki, egy embert pedig megölt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A férfi, aki rendőrnek adta ki magát, még 2019 tavaszán ismerkedett meg az akkor Budapesten élő 95 éves asszonnyal, akinek a bizalmába férkőzött, érdi lakóingatlana és gyümölcsös kertje megszerzése érdekében öröklési szerződést kötött egy ügyvédi irodában – írja az MTI a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye alapján.

Áldozatát naponta látogatta Érden, ahová az asszony költözött, de altatót és nyugtatót adott neki, így a sértett egészségügyi állapota fokozatosan hanyatlani kezdett. 2019 nyarán érdi lakásában elesett, bordatörést szenvedett és légmell alakult ki nála, melynek következtében a magatehetetlen asszony órákon belül megfulladt.

„A tettes magát a nő unokájának kiadva jelentette be a halált, majd intézkedett a sértett boncolás nélküli eltemettetéséről.”

Az elkövető családja másnap birtokba vette a házat, de a várt örökség tulajdoni bejegyzését a földhivatali nyilvántartásba a kormányhivatal később megtagadta.

A nyomozás során elrendelt exhumálás után az orvosszakértők megállapították, hogy

„a sértett szervezetében halálakor a terápiás szintet meghaladó mennyiségű altató és nyugtató maradványai voltak, és az asszony halálát nem idős kora okozta.”

Az ítélet ellen az eljáró ügyész az elkövető terhére életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, míg a terhelt és védője a tényállás téves megállapítása okán, bizonyítottság hiányában történő felmentésért fellebbezett.

A februárban meghozott elsőfokú ítélet szerint a férfi 18 év fegyházat kapott, de a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével a cselekményt végül aljas indokból elkövetettként minősítette és súlyosbításul 20 év fegyházbüntetésre ítélte – áll a közleményben.

 

forrás: mti.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email