22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázzon: aszfaltozós csalók utaznak a pénzünkre

22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázzon: aszfaltozós csalók utaznak a pénzünkre

Akár több százezer forintot is kihúzhatnak a hiszékeny kuncsaftok zsebéből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érden Láttam Hallottam Facebook-csoportban kezdett terjedni a hír, amely szerint aszfaltozós csalók járják Érdet és a környező településeket. Egy konkrét eset szerint a szélhámosok mindenféle előzetes egyeztetés nélkül egy idős hölgy kapubejárójánál terítettek le aszfaltot, majd 130 ezer forintot kértek a soha meg nem rendelt munkáért.

„Kiabálás, veszekedés után, pénzt nem kaptak és elmenekültek egy bérautóval, mire a rendőrök kiértek a helyszínre”

– olvasható a bejegyzésben.

Az első hírek a borneves utcákból érkeztek, ezt több hozzászóló is megerősítette a poszt alatt, de utána írták, hogy Érd más területein is próbálkoznak, sőt Tárnokon is látták őket.

Özönlenek a hozzászólások a csoportban

 

A fényképek alapján többen is felismerték az elkövetőket, akik – a kommentelő szemtanúk szerint – évekkel ezelőtt már ugyanígy megpróbáltak pénzhez jutni, tehát időnként felbukkanak. Főként a gyanútlan idősekre utaznak, kihasználva a korosztály jóhiszeműségét, anyagi hasznot remélve. Erre amúgy a hozzászólásokban is felhívják a figyelemet.

Minden évszakban megvannak a módszerek, amelyekkel pénzt akarnak kihúzni a zsebünkből – mondta az ügy kapcsán az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója. Szatmáriné Berczi Dolóresz kiemelte: míg télen a tűzifával próbálnak csalni, úgy nyáron az aszfaltozás, ősszel pedig a csatornatisztítás a „sláger”.

Fontos, hogy azokban az esetekben, amikor feljajánlják a munkát, nézzünk utána az adott cégnek. Legyen meg a kapcsolattartó személy teljes neve, elérhetősége, így egy fokkal könnyebb beazonosítani azt, hogy valós szolgáltatóról van szó. Ha egy adott munkát fél- vagy harmadáron vállalnak, akkor az már gyanús lehet, sejthető, hogy átverés áldozatává válhatunk.

Bélyegkép
Könnyen az egész havi nyugdíj bánhatja, ami bizony sok pénz

A legfontosabb, hogy előre ne fizessünk, mert néhány tízezer forint előleg átadását követően gyanítható, hogy soha többet nem fogjuk látni a lelkesnek tűnő brigádot.

Szóban, de akár írásban is állapodjunk meg az elvégzendő munkáról, illetve annak anyagi vonzatáról, így biztos nem ér senkit sem meglepetés – tette hozzá a bűnmegelőzési szakember.

Szatmárnié mindemellett megjegyezte, ha úgy érezzük, hogy csalás áldozatává váltunk vagy megkörnyékeztek a csalók, akkor tegyünk feljelentést a 112-es segélyhívón, illetve írásban az erdrk@pest.police.hu email címen, de akár személyesen a rendőrkapitányságon is van erre lehetőség.

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email