nyari_ido_illusztarcio_erdmost_freepik

Nem könyörül rajtunk az időjárás

nyari_ido_illusztarcio_erdmost_freepik

Nem könyörül rajtunk az időjárás

Fokozódik a hőség, helyenként akár 38 fok is lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Továbbra sem kímél minket a nyári forróság, hiszen folyamatosan veszélyjelzés van érvényben az ország egész területén, az országos tisztifőorvos szerda éjfélig hirdetett hőségriadót.

A napi középhőmérséklet kedden az ország nagy részén 25 fok felett, délen 27 fok körül várható

Ezzel együtt hétfőn reggel életbe lépett a „vörös kód”, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását is. Az intézményrendszer Érden is felkészült a kialakult helyzetre, erről bővebben ITT olvashat.

Kedden reggel, kora délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben sok napsütésre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország nagy részén nem valószínű, legfeljebb az északkeleti, esetleg a délnyugati, nyugati határszélen alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar.

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 30 és 34 fok között valószínű. Késő este 18, 26 fok várható – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A szakemberek szerint 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt. Érdemes minél több gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, valamint ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre is.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email