22_03_29_erdmost_nincskep

Így segít a város a hőség idején

22_03_29_erdmost_nincskep

Így segít a város a hőség idején

Több városi intézményben is klimatizált helyiségek és frissítő víz várja az érdieket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Péntek éjfélig rendelte el az év első hőségriadóját az országos tisztifőorvos, a legmelegebb tájakon 37-38 fok is lehet. Az idei év  legforróbb időszaka ez, felfrissülést egy hidegfront hozhat, amely az előrejelzések szerint péntek délután érkezik.

A meleg, a hőség azonban minden szervezetet megvisel, fiatalabbak és idősebbek egyaránt nehezen viselik a szélsőséges időjárási viszonyokat. A Szociális Gondozó Központ a korábbi évekhez hasonlóan a jogszabályi kötelezettségeken felül  a teljes nyári időszakban biztosít az érdieknek klimatizált helyiségeket a város több pontján:

  • Gyermekjóléti Központ közös helyiségei – Rómer Fóris tér 1. 8:00-17:00
  • Hajléktalan szálló nappali melegedője – Fehérvári út 89-91. 8:00-18:00
  • Szociális Gondozó Központ – Topoly utca 2. 7:00-19:00

A kijelölt épületekben a fenti nyitvatartási időben bárki megpihenhet, hűsölhet egy kicsit, még vízvételezési lehetőséget is biztosítanak. A Topoly utcában akár olvasni is lehet, hiszen a nyitott könyvtár is a lakosság rendelkezésére áll. Gecse-Simon Orsolya szakmai vezető elmondta, hogy nem csak az emberekre, de a házi kedvencekre is gondoltak, így társállatot is fogadnak ezeken a helyszíneken.

„Az utcai szociális munkások is nyitott szemmel járják a várost, így azoknak is adnak vizet, akik az utcán kerülnek nehéz helyzetbe”

– tette hozzá a szakember.

topolylead_210702
Szociális Gondozó Központ – Topoly utca 2.

Gecse-Simon Orsolya hangsúlyozta, hogy a napszúrás, a kiszáradás és a hőguta veszélyezteti azokat, akiknek nem megfelelő az egészségi állapota, de ez a meleg az egészséges emberek szervezetét is megterheli.

Ha fokozódik a hőség, és a következő időszakban életbe lépne a vörös kód, akkor újabb biztonsági lépések következhetnek. Ebben az esetben az önkormányzat a tervek szerint a tavalyi évhez hasonlóan a város több pontján készül vízosztásra, sőt ha szükséges lesz, a főtérre lajtos kocsit is elhelyeznek majd, ezzel is enyhítve a kánikula okozta nehézségeket – erről már a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője adott tájékoztatást.

László Ferenc hozzátette, addig is megtesznek mindent, hogy a járókelők minél kevésbé szenvedjenek a hőségtől, ugyanis a hőségriadóra való tekintettel, a  polgármester kérésére párakapukat helyeztek ki a város főterére, így aki arra jár, hűsölhet is.

ekfi

Az Érdi Városgazda munkatársai folyamatosan locsolják a növényeket, figyelnek arra, hogy a közterületen ne száradjanak ki a telepített virágok. László Ferenc szerint a növények összeválogatása során a klímaváltozást is figyelembe vették, az egynyári és az évelő növények is szárazságtűrőek, így locsolásra is kevesebbet kell költeni a városnak – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email