2023-07-08-erd-wildcats

Nyolc év után ismét bajnokok az érdi női softballosok

2023-07-08-erd-wildcats

Nyolc év után ismét bajnokok az érdi női softballosok

Idén megismétlődött a tavalyi döntő, de ezúttal az érdiek örülhettek

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szenzációs sikert arattak az érdi softball játékosok a magyar bajnoki első osztály fináléjában. Az Érd Wildcats a legutóbbi ezüstérem után idén aranyérmes lett, ami 2015 óta a klub legnagyobb sikere a női szakág vonatkozásában.

Az NB I fináléjában a címvédő Jánossomorja Rascals volt az Érd Wildcats ellenfele. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első két felvonását idegenben rendezték. Az elsőn 9-2-re alulmaradt az Érd, a másodikon viszont 3-2-re nyert egy szoros mérkőzésen.

A június végi összecsapások után a múlt hétvégén tartották az aranycsata két újabb összecsapását, immáron az Érd-Ófaluban található softball pályán. Ezúttal a házigazda esélyt sem hagyott az ellenfélnek, hiszen előbb 11-4-re, utóbb 23-4-re diadalmaskodtak a „vadmacskák”.

A mostani nagyszerű sikereknek köszönhetően 3-1-es összesítéssel múlta felül az Érd Wildcats a Jánossomorja Rascals-t, amivel 2012 és 2015 után ismét elhódította a magyar bajnoki trófeát.

„Győzelmünkhöz nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi meccseken jól szerepelt a csapat és, hogy a döntők előtt sikerült összeülni és higgadtan átbeszélni, hogy melyek a zavaró tényezők a csapatban, így egy sokkal gondtalanabb egységként léptünk pályára. Végig a győzelem lebegett a szemünk előtt, továbbá az, hogy sokkal okosabbak és felkészültebbek legyünk a pályára lépéskor” — kezdte értékelését az ÉrdMost.hu hírportálnak Fábián Csenge, az Érd Wildcats softball játékosa.

„A szerencse, a játék élvezete és az, hogy nem hagytuk mentálisan legyőzni magunkat, igazából mind hozzájárult a mostani sikerhez. Kitartóak voltunk és élveztük, hogy játszunk és nem a ‘nagy’ ellenfelet láttuk, hanem csak egy csapatot, amit ha jól játszunk és támogatjuk egymást igazi egységet alkotva, legyőzhetünk” — folytatta összegzését Fábián Csenge.

Ami a teljes szezont illeti, Fábián Csenge szerint cseppet sem volt könnyű eljutni idáig.

„Nehéz volt az idény. Senki sem volt, aki igazán tudott volna segíteni az újoncoknak beépülni vagy nekünk, hogy ne égjünk ki. Többször akadtak vitás helyzetek, így sokszor kellett küzdenünk, hogy ezeken átlendüljünk és jól szerepeljünk a pályán. És persze sérülésekből sem volt hiány. Most mégis elmondhatom, hogy mindezek ellenére megcsináltuk, amit régóta nem sikerült, hiszen magyar bajnokok lettünk! Felszabadító érzés, olyan, mint amikor évekig dolgozik valaki a remekművén és végre megcsodálhatja azt” — tette hozzá az érdi sportoló.

Nem elhanyagolható tényező, hogy az Érd Wildcats akkor ért fel a hazai softballélet csúcsára, amikor dedikált edző nélkül volt kénytelen edzeni, felkészülni, mérkőzést játszani.

„Igazából régóta küzdünk ezzel a problémával, de talán most sikerült az eddigi legjobban kezelni. Nagyon fontos kiemelni, hogy az egyik csapattársunk, Tóth Hanna rengeteget tett az edzői szerep betöltése érdekében” — zárta Fábián Csenge, akit megválasztottak a döntő legjobb érdi játékosának is.

Érdi Baseball és Softball Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email