strand_vizpart

Ezt a forróságot csak vízparton lehet kibírni

strand_vizpart

Ezt a forróságot csak vízparton lehet kibírni

Másodfokú veszélyjelzés van érvényben a hőség miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A napi középhőmérséklet északkelet kivételével már mindenhol 25 fok felett várható, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, valamint a Dél-Alföldön pedig 27 fok felett alakulhat – írja az előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az egész országban szerda éjfélig hőségriadó van érvényben, extrém melegre kell számítnai.

Hétfő délelőttig túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd gomolyfelhők is képződnek. Utóbbiakból késő délután, kora este az északi megyékben záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok idején átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 30, 36, késő este 19, 27 fok között alakul.

Lehetőség szerint a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, illetve a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. A vízparton tartózkodók, mielőtt vízbe mennek, hűtsék le magukat, különösen napozást követően. Felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe! Ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízfogyasztásra. Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

Zivatarokra az esti órákban lehet számítani, a hevesebb gócok környezetében főként viharos széllökésre lehetnek, de emellett intenzív csapadék és jégeső is előfordulhat.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email