napkozistabor5_230704

Jó gyereknek lenni az érdi napközis táborban

napkozistabor5_230704

Jó gyereknek lenni az érdi napközis táborban

A kisiskolások elmesélték, mi tetszik nekik legjobban a városi napköziben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nagyon jó itt! Ez már a második év, hogy a táborban nyaralok, és lesz itt még egy hetem” – mosolyog rám a negyedikes Nóri aki a barátnőjével kézműveskedik az egyik nagy asztalnál. Az eső miatt kedd délelőtt beszorultak a gyerekek a tornaterembe és a szomszédos osztálytermekbe, de ezt láthatóan senki nem bánja. Nóri és barátnője sorolják, mi minden tetszik itt nekik. A sok mozgás, a kirándulások, kézműves foglalkozások…

„A sárkányhajózás annyira jó volt! Korábban még sose voltam. És most a tordasi western-faluba megyünk, azt is nagyon várjuk” – lelkendezik Nóri. „És az is jó, hogy kapunk az ebéd mellé fagyit” – teszi hozzá a barátnője, majd összenevetnek.

Kézműveskedés Szilvi nénivel.

Persze, nem csak fagyit kapnak, hanem zöldséget, gyümölcsöt is. Pont ott vagyok, amikor megérkezik a szállítmány, Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ vezetője meg is mutatja, milyen szép zöldféléket kaptak a táborozók.  Marcsi végigkalauzol az osztálytermeken is, megmutatja, hol mit csinálnak éppen a munkatársai és a gyerekek.

„Ez a negyedik év, hogy átvettük a napközis tábor működtetését. Megállapítottuk a kollégákkal, hogy most már nagyon gördülékenyen mennek a dolgok. Ez annak is köszönhető, hogy jól ismerjük a helyszínt – azaz a Bolyai iskolát -, és nagyon jól elő tudtunk készülni, hiszen tisztában voltunk a tárgyi feltételekkel. Sok előnye van a helynek: a nagy tornaterem és az árnyas udvar az első helyen említendő” – mondta Marcsi.

Megérkezett a keddi gyümölcs- és zöldségszállítmány, Bereiné Petrik Mária is megcsodálja a sok friss zöldfélét.

A sokféle színes program közül ő is a kirándulásokat emelte ki. Mint hozzátette: a gyerekek nagyon élvezték a Velencei-tavi sárkányhajózást. „Nagyon kellemes, laza és könnyű volt az első hét. Tizenkét év alatti gyerekek jönnek főleg, nekik készítjük a programokat, és ők nagyon hálásak érte” – emelte ki Marcsi, hozzátéve: a szülőktől is kaptak pozitív írásos visszajelzéseket, ami nagyon jólesett a táborban dolgozó munkatársaknak.

„Ma hajfonás lesz. Tegnap már sok kislány kapott új frizurát, ma sorra kerülnek azok, akik tegnap kimaradtak” – avat be a szomszédos teremben Vígh Szilvia, a központ munkatársa.

Közben szűnik az eső, Bereiné Marcsival kisétálunk az udvarra. Büszkén mutatja, milyen klassz társasjátékot festettek fel a sportpálya aszfaltjára. Nemcsak a gyerekek örültek neki, hanem a Bolyai igazgatónője is.

A felfestett nagy játéktábla az eső miatt állt csak üresen.

Natália és Enikő nem osztálytársak, még csak nem is egy iskolába járnak, a táborban találkoztak. Egyikük harmadikba, másikuk negyedikbe megy.  „Én a kimittudra készülök, tavaly is voltam, és akkor is felléptem. Trambulinon szaltózgattam” – mondja Nati, aki két hetet tölt itt. A sárkányhajózás nála is a kedves programok közt van, ahogy Enikőnél is, és alig várják már, hogy eljussanak a tordasi western-faluba. „Már két barátot szereztem” újságolja Enikő. Nati úgy látja: ezek a barátságok kitartanak akár jövő nyárig is.

Enikő és Nati alig várja már az e heti kirándulást

Hangsúlyt helyeznek az egészségmegőrzésre is, ebben a védőnői szolgálat segít. Az egyik teremben olyan Activity-vetélkedőt tartottak, amelynek fókuszában a nyári fényvédelem, illetve a higiénia állt.

A városi tábor programokban gazdag, árban viszont messze alatta marad a többi napközinek. Nem véletlen, hogy annyira népszerű a szülők és a gyerekek körében. Idén már május végére beteltek a szabad férőhelyek, egész nyárra. Aki mégis szeretné ide hozni a gyermekét, az általa választott turnus előtti héten keresse meg az Intézményi Gondnokságot, hátha van, aki visszamondja nyaralás vagy betegség miatt az előre befizetett turnust. A nyári tábor heti programkínálatát ITT tekinthetik meg, a jelentkezéssel kapcsolatos információk pedig ITT találhatók.

 

Fotók: Ádám Katalin, kiemelt kép: Bereiné Petrik Mária

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email