csap_ivoviz_jpg_pixabay_960_720

Mától korlátozott a vízhasználat a reggeli és az esti órákban

csap_ivoviz_jpg_pixabay_960_720

Mától korlátozott a vízhasználat a reggeli és az esti órákban

Régóta tudott, és intézkedésért kiált, hogy veszélyben a vízellátás Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legutóbbi közgyűlésen többen is hivatkoztak ivóvíz- és csatorna-kapacitásaink végességére. Nyilvánvaló, hogy mindnyájunk ivóvízcélú ellátása érdekében az egyéb felhasználásokban önmérsékletet kell gyakorolnunk. Ennek ösztönzésére most az önkormányzat határozatot hozott.

ÉRD Megyei Jogú Város polgármesterének 2023. VI.23-i határozata elrendeli a magán ingatlanokon és a közösségi vízvételi helyeken a víziközmű által szolgáltatott ivóvíz felhasználásának korlátozását július 1-től augusztus 20-ig, reggel 5:00 és 9:00 óra között, valamint este 18:00 és 23:00 óra között. Ezekben az órákban a közüzemi ivóvíz hálózatról TILOS locsolni és medencét feltölteni. A végrehajtás ellenőrzéséről a jegyző gondoskodik.

Megelőzésképpen hasonló intézkedést hozott Érden kívül Tárnok, Diósd, Pusztazámor, Törökbálint. Érd polgármestere elmondta az ÉrdFM munkatársának, hogy a reggeli és az esti órákban a szokásos mennyiség duplájára nő a vízfelhasználás, emiatt olyan nyomáskülönbségek alakulnak ki, hogy „hörögnek a csapok”.

Csőzik László hangsúlyozta: „Annak érdekében, hogy az aszályos időszakban ne legyen vízhiány, muszáj részleges korlátozást elrendelnünk. Ez a város nagyon nagyra nőtt, és a vízhálózat fejlesztése nem tudott lépést tartani a lakosság beáramlásával.”

Előnyben vannak most azok, akik a legutóbbi esőzéskor összegyűjtötték a csatornákból lezúduló vizet, és abból tudnak locsolni. Továbbá azok, akik fúrt kúttal rendelkeznek. Eljött a pillanat, amikor az is, aki eddig nem, kénytelen lesz megbecsülni a természet legnagyobb ajándékát, a vizet.

(A hangfelvételen megszólal Érd és Tárnok polgármestere.)

Fotó: ÉrdMost; ÉrdFM/Szabó Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email