anyukagyerekkel_230626

Ingyenes, rendhagyó bababuli lesz csütörtökön a kastélydombon

anyukagyerekkel_230626

Ingyenes, rendhagyó bababuli lesz csütörtökön a kastélydombon

Kisgyermekes anyukáknak szervez pikniket a kastélydombon egy érdi édesanya.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Friss információ: a kedd kora reggeli zápor miatt csütörtökön tartják meg a rendezvényt, a helyszín változatlanul a kastélydomb lesz. 

Pár éve egy budapesti anyuka, Bolyai Eszter azzal a céllal hozta létre a Momz applikációt, hogy környékén élő kisbabás anyukák egymásra találjanak, és valós, egymást támogató rendszert tudjanak létrehozni. Mivel egymás közelében laknak, nemcsak virtuálisan tudják tartani a kapcsolatot, hanem személyesen is. A találkozók segítségével kiszakadhatnak a mindennapi pörgésből, megoszthatják egymással a gondolataikat, örömeiket, aggodalmaikat.

Ezek az édesanyák nagyjából hasonló élethelyzetben vannak, a gondjaik is  azonosak, gyakran elszigetelve, magányosan érzik magukat. Ilyenkor nagyon jól jön a támogató közösség, amit az édesanyák a Momz-on keresztül is megtalálhat. A kapcsolatfelvétel ugyan internetes, de a találkozók valódiak: élő  rendezvényeket is szerveznek az anyukáknak a Momz égisze alatt.

duna

 

„Június 27-én, azaz kedden délelőtt 10 órakor találkozunk a kastélydombon, tehát a korábbi tervekkel ellentétben nem a Duna-parton. Viszünk pokrócokat, harapnivalót, zenét hallgatunk, beszélgetünk. Tematika nincs, a találkozó kötetlen” – magyarázta az ÉrdMostnak Gaál Marianna.  Aki egyébként Érden él, egy 2 év 4 hónapos, illetve egy 6 hónapos gyermeket nevel, és harmadszor rendez Momz-pikniket.

„Az első idei találkozón 25-en voltunk, a másodikon 20-an, és most is legalább 15 anyukára számítunk.  Bárki jöhet, akár Tárnokról is, és nem csak az app-ot használó szülők. Jó kis közösség alakult, érdemes csatlakozni hozzánk. Sosem tudni, milyen ismeretségek szövődnek… Én például itt találkoztam először egy olyan anyukával, aki pár háznyira lakik tőlünk” – árulta el Marianna.

szoptatas_vilaghete_190801

„Érden több tematikus program, klub is várja az édesanyákat, a mi piknikünkben pont a kötetlenség az, ami vonzó. Minél több anyuka érzi jól magát, és talál társaságra két-három óra erejéig, annál jobb. Augusztusig biztos, hogy még lesznek találkozók, de szeretnénk folytatni zárt térben akkor is, ha már hűvösebb lesz” – zárta szavait.

Aki szeretne eljönni erre az ingyenes piknikre, itt tud jelentkezni az esemény közösségi oldalán.

Fotó: Pixabay, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email