2023-gasparics-zalan-erdi-uszas-serdulo-bajnok

Kétszeres serdülőbajnok Gasparics Zalán

2023-gasparics-zalan-erdi-uszas-serdulo-bajnok

Kétszeres serdülőbajnok Gasparics Zalán

Két versenyszámban is legjobbnak bizonyult a fiatal sportolónk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden bizonnyal élete egyik legemlékezetesebb versenyén van túl Gasparics Zalán. Az Érdi Vízisport Kft. ifjú tehetsége az Úszó Országos Serdülő Bajnokságon olyannyira jól teljesített, hogy három versenyszámban is dobogóra állhatott, két alkalommal aranyérmet akasztottak a nyakába.

A kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában megtartott utánpótlás-viadalon, a 15 éves úszó 50 méter mellen, 30.33-as időeredménnyel maga mögé utasította a mezőnyt, megnyerve az országos bajnoki címet.

„Érdekes módon ez a szám volt a legkevésbé izgalmas számomra. Ugyanis esélyesnek számítottam és a várakozásnak megfelelően nyerni is tudtam. Ezzel együtt is, természetesen nagyon örülök a győzelmemnek” — kezdte értékelését az ÉrdMost – nak Gasparics Zalán.

Az 50-es táv mellett 100-on is a mellúszás legjobbjának bizonyult az érdi sportoló. A döntő futamot 1.05.37 alatt teljesítette az immáron kétszeres serdülőbajnok.

„Mikor beértem és felnéztem a táblára, könnyek fogtak el, ugyanis elértem egy olyan nagy célt az életemben, amiről már négy éve álmodom – folytatta Gasparics. – Ezután minden egyes fájdalmas edzés, reggel 5 órai kelés, minden, teljesen természetesnek tűnt, és újra megcsinálnám az ezzel járó szenvedést még duplán, végtelenszer is. Akárki is olvassa most ezt, tudomására szeretném adni: ha van egy álma, nem számít milyen hosszú és kegyetlen út vezet oda. Küzdjön érte, mert olyan elképzelhetetlen öröm fogja rabul ejteni az összes porcikáját, amit semmilyen más körülmények között nem tud átélni.”

A bajnok Gasparics Zalán, nyakában a két arany- és egy bronzéremmel

Ugyanennek az úszásnemnek a 200-as távján bronzérmet szerzett Magó Gábor tanítványa. Időeredménye 2.23.23 volt.

„Bevallom őszintén, nagyon féltem ettől a versenyszámtól. Tudtam, hogy rengeteg múlik rajta, és tudtam, hogy ahhoz képest egyáltalán nem az erősségem. Mielőtt lementem az állításra, megmondtam az edzőmnek, hogy oroszlánként kezdek és nem számít majd, belehalok-e vagy sem, végig fog vinni a szívem”

„Aztán beugrottunk a vízbe és már az első hossz után egy testhossz előnyöm volt. A következő 100 méteren pedig ezt tovább fokoztam. Mikor 150-hez értem, elnéztem mindkét irányba, ugyanis a két legnagyobb ellenfelem közt úsztam, és azt láttam, sehol sincsenek. Ott valami megváltozott bennem, valami, ami a teljes életemre hatással lesz ezután. Rájöttem, hogy képes vagyok a lehetetlenre is! Magát a számot végül nem nyertem meg, de az a 150 méter, amit leúsztam odáig, valami olyan erőt hozott ki belőlem, amit előtte még sohasem éreztem! Egy eszméletlen 5 másodpercet sikerült lefaragnom az egyéni csúcsomból, pedig az edzőm azt mondta előzetesen, hogy ha kettőt tudok javítani, már borzasztóan jó lesz. Aki most e sorokat olvassa, szeretném ha megjegyezné a Gasparics Zalán nevet, mert el fogom érni a lehetetlent is” — zárta értékelését a fiatalember.

Az eredmények mellett ki kell emelni azt is, hogy 50 és 200 méteren egyaránt egyéni csúcsot úszott Gasparics Zalán.

Fotó: Tésik Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email